Novi modni trend na Instagramu: Influenserice poziraju sa otkopčanim hlačama

Piše: E.M.

Kada su u pitanju moderni trendovi, malo šta može da nas iznenadi. Društvene mreže već odavno diktiraju kako modne tako i druge trendove a upravo jedan novi na pragu je da ”zaživi”.

Naime, na popularnom kalifornijskom muzičkom festivalu Coachella, influenserice poziraju u ni više ni manje nego u otkopčanim kratkim hlačama. Iako ispod nose body, još uvijek nije poznato da li se zaista pojavljuju takve u javnosti ili je to samo performans za potrebe slikanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentina Sampaio (@valentts)

Trend je naišao na mnoge, uglavnom negativne, reakcije a neki korisnici društvenih mreža zbunjeni su njegovom suštinom.

-Oprosti, ali zašto bi hodao okolo s raskopčanim kratkim hlačama?, upitao se jedan od pratitelja na Instagramu.

Ako je sudeći po onome što možemo vidjeti na Coachelli, čini se da trendovi iz 2000-ih poput hlača niskog struka, haljina s lančićim i mini suknji niskog struka doživljajaju svoj povratak. Ali izgleda da su otišli korak dalje ovog puta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CARINA ZAVLINE (@carina)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Le (@amandaischill)

Iako smo svjedoci da se Instagram i TikTok trendovi brzo šire, sami procijenite da li je ovo dovoljno primjereno i da li biste i sami pokušali nešto slično.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti