Amra Salihćehajić otkriva tajne iza kulisa showa Gospodin Savršeni

Piše: Lejla Halimić

Takmičarka koja se proslavila u show programu „Gospodin Savršeni“ Amra Salihćehajić (24) poznato je lice televizijskih kamera. Dolazi iz Bosne i Hercegovine, a rođena je u Mađarskoj, dok trenutno živi u Tuzli. Sa 18 godina počela je njena medijska karijera, prvo kao radijska, a kasnije i televizijska voditeljica. Amra se takmičila u spomenutom show programu, no, nažalost, pobjedu nije ponijela, ali je ostala mnogo primijećena. Za naš magazin Amra je govorila o svojim iskustvima na snimanju, očekivanjima, ali i o privatnom životu.

Ovo nije Vaše prvo pojavljivanje na televizijskim ekranima. Odakle ljubav prema kamerama?

– Ljubav prema kamerama počela je još u djetinjstvu, jer mi je djed bio novinar i fotograf te sam se kao dijete susrela s objektivom. S osamnaest godina počela sam da radim za jednu medijsku kuću kao radijska voditeljica, a kasnije sam radila u režiji. Kroz posao kojim se bavim (projekti i NVO) često sarađujem s medijima, tako da mi je to postalo i prirodno okruženje. Znam kako je biti ispred i iza kamere, pa nemam strah kao drugi ljudi kad ugledaju kameru.

Kako ste došli na ideju da se prijavite u show program „Gospodin Savršeni“?

– Potpuno slučajno. Od 2018. godine bavim se pisanjem, apliciranjem i realizacijom projektnih aplikacija, a kad radite kao freelancer, onda nemate ni vikenda ni radnog vremena. Tri godine sam se posvetila karijeri i bila sam svjesna koliko moj privatni, a i ljubavni život pati zbog toga. Apsolutno nije bilo smisla vezati se za nekoga, znajući da nemam vremena da posvetim toj osobi. Također, stalno sam putovala zbog posla, te bi na moju vezu utjecala i daljina. Kad sam ugledala prijave za „Gospodin Savršeni“, sinula mi je ideja da mi je to jedinstvena prilika. Upoznat ću nekoga ko možda traži isto što i ja, koji je možda u istoj situaciji kao i ja i kome karijera uzima mnogo vremena. Nadala sam se nekom takvom, jer mislim da bi me takav muškarac bolje razumio kad je riječ o putovanjima i pisanju projekata do ranih jutarnjih sati. Mislila sam, taman da se odmorim od posla i probam nešto što nisam nikad.

Šta ste očekivali od svog učešća u ovom TV formatu?

– Očekivala sam da ostanem svoja, što sam i uspjela. Za nova prijateljstva sam uvijek bila otvorena, da probam neke nove stvari i doživim avanturu koju ću pamtiti cijeli život, a i naša regija zajedno sa mnom.

Jeste li mislili da ćete osvojiti srce Gospodina Savršenog?

– Nisam znala da li ću mu uspjeti osvojiti srce, ali sam bila sigurna da neće moći ostati imun na moju energiju i humor. A put do osvajanja njegovog srca bio je spontan.

Kakav je bio odnos Vas i ostalih djevojaka učesnica showa, je li postojala neka vrsta rivalstva među vama?

– Svjesna sam da nisam u kući bila miljenica, te da su pojedine djevojke željele rivalstvo sa mnom, ali to im ne zamjeram. Svaka od nas ima svoje razloge. One znaju valjda zašto su me napadale, a ja znam zašto me to nije doticalo.

Kako ste reagirali na pobjedu Stankice?

– Toni najbolje zna koja djevojka njemu najviše odgovora. Bolja za njega, ne znači bolja od bilo koje druge djevojke iz vile.

Sada, kada je snimanje završeno, hoćete li sebe počastiti nekim odmorom?

– Rado bih otišla na odmor, no tokom emitiranja dobila sam nekoliko ponuda za posao, pa ću razmotriti u kojem smjeru želim dalje da nastavim, a nije isključeno preseljenje na određeni period. Pred nama je, vidjet ćemo.

Koju lekciju ste naučili učešćem u ovom TV formatu?

– Naučila sam da, bez obzira šta se dešava oko tebe, treba ostati pri svom stavu i mišljenju, a da istina i pravda svakako jednog dana izađu na vidjelo. Znate kako se kaže, more kao i vrijeme odvezuje sve čvorove.

Je li Vam u životu prioritet porodica i ljubav ili posao i karijera?

– Zašto bih morala da razdvojim to i da se odlučim samo za jedno? Bitna mi je ljubav i porodica, ali isto tako stalo mi je do moje karijere. Godinama radim na sebi i ulažem u svoje znanje, koje ne želim odbaciti u trenutku kad se ostvarim kao majka. Prioritet mi je i jedno i drugo, a život bez karijere i posla ne bih mogla da zamislim.

Koje kvalitete mora imati muškarac da bi Vas osvojio?

– Evo nekako ću sebi dati slobodu da napravim kratki spisak: dobar čovjek, dobar smisao za humor, inteligencija i ambicioznost.

Šta smatrate svojom najvećom vrlinom, a šta najvećom manom?

– Ne znam odustati – to mi je i najveća vrlina, ali i najveća mana.

Jesu li Vas pogađali negativni komentari i koliko Vam je značila podrška koju dobijate?

– Ne vidim razlog zašto bi me pogodio negativni komentar kad on ne govori o meni koliko govori o osobi koja ga je napisala. Isto je i s pozitivnim komentarima. Osobe koje su ispunjene i zadovoljne u svom životu nikad neće nekome uputiti negativni komentar. Poprilično je jednostavno i jasno kakvo je moje mišljenje o ljudima koji pišu pozitivne ili negativne komentare.

Kakvi su Vaši planovi za naredni period?

– Poslovno nastavljam gdje sam stala, svakako da ću svoje poslovanje proširiti i na Hrvatsku, to mi je vizija koju imam za naredne dvije godine. A kad je riječ o ljubavi, tu doista ne mogu da kalkulišem i planiram. Jer čovjek planira, a Bog se smije.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti