Nevjerovatna sličnost: Konstrakta ima dvojnicu u Sloveniji

Piše: Azra

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Euroviziji postigla je veliki uspjeh i zauzela visoko peto mjesto. Konstrakta je svojom pojavom i nastupom osvojila publiku širom Evrope. Mnoge je zadivio njen specifičan stil i umjetnički izraz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @konstrakta

Međutim, njena popularnost omogućila joj je i da otkrije kako izgleda njena dvojnica. Naime, prema naučnim istraživanjima svaka osoba na svijetu ima bar još sedam osoba koje izgledaju kao da su njihovi jednojajčani blizanci. Ali mnogi u toku života ne upoznaju svog dvojnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jerca Legan Cvikl (@jercalegancvikl)

Kako je Konstraktu upoznala publika daleko izvan granica njene zemlje, otkriveno je da u Sloveniji živi njena dvojnica.

Riječ je o Jerci Legan Cvikl, svestranoj javnoj ličnosti u Sloveniji. Jerci pored toga što je antropolog i doktor nauka, bavi se i novinarstvom i publicistikom. Kako prenose mediji, Jerca Legan Cvikl je nedavno objavila monografiju “Crna umjetnost”, o historiji slovenačkog štamparstva, ali i trenutno radi na četiri knjige. Devedesetih se bavila novinarstvom, a 2009. godine doktorirala je na Fakultetu za humanističke nauke u Kopru. Bavi se i glumom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti