U problemu s još jednom bivšom: Jennifer Aniston će tužiti Brada Pitta za 100 miliona dolara

Piše: Azra

Jennifer Aniston navodno je spremna tužiti svog bivšeg supruga Brada Pitta za 100 miliona dolara, a razlog je poslovne naravi, prenosi Marca.

Naime, nedavno je otkriveno kako Brad Pitt namjerava prodati zajedničku produkcijsku kompaniju Plan B, koju su osnovali početkom 2000-ih, dok su još bili zajedno. Ona mu osporava taj novac i tuži ga za 100 miliona dolara.

U problemu s još jednom bivšom

Pitt je već u pravnom sporu s bivšom suprugom Angelinom Jolie, koja je protiv njega iznijela teške optužbe, stoga će mu ovaj spor dodatno otežati situaciju.

Producentska firma koju su Pitt i Aniston zajednički osnovali prešla je u njegovo vlasništvo nakon razvoda, no Aniston tvrdi kako nikada nije dobila zasluge za pomoć u osnivanju firme, a nagađa se kako je njena potražnja zapravo stvar principa jednako koliko su i u pitanju novci.

Pitanje principa

– Ovdje se ne radi samo o novcu. Što se Jen tiče, ono što je jednako važno je princip. Stvar je u tome da je ona bila sukreator i osnivač Plana B, i dok je tehnički pripao Bradu, ona nije dobila zasluge jer ju je izgradila iz temelja, rekao je izvor blizak glumici za Heat World.

Isti izvor dodao je da “Jen očekuje barem priznanje i uključenost u slučaju da Bradova prodaja prođe, plus opciju da radi s onim ko to preuzme”.

Uspjesi kompanije Plan B uključuju filmove kao što su The Departed, 12 Years A Slave i Moonlight, koji su svi osvojili Oscara za najbolji film. Također su bili uključeni u blockbustere kao što su Troja te Charlie i tvornica čokolade.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti