Raskošno vjenčanje u Bijeloj kući: Mlada očarala bajkovitom vjenčanicom kakvu nemaju ni Diznijeve princeze

Piše: Azra

Jučer je u Bijeloj kući upriličeno veliko vjenčanje, 19. put u historiji, a sudbonosno “da” izgovorila je Naomi Bajden (28), unuka predsjednika Amerike Džozefa Bajdena.

Ona se udala Pitera Nila (25), pravnika i istaknutog mladog političara, koji je još tokom Obaminog drugog mandata u Bijeloj kući radio kao pripravnik.

Par je stilizovala – kako drugačije – američka modna kuća Ralph Lauren, a i mlada i mladoženja odlučili su se za klasiku. Dok je Nil nosio jednostavno odijelo s prslukom i tamnom kravatom, mlada je danas glavna tema modnih portala, i to s razlogom!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli WedWorld Magazine (@wedworldmagazine)

Naomi Bajden opredijelila se za vanvremensko izdanje za mlade, a njena vjenčanica je rađena po mjeri i ukrašena šantili čipkom, materijalom koji proteklih desetak godina preferiraju vrhunski modni dizajneri koji kreiraju vjenčane haljine, na čelu s Verom Veng i Kenetom Pulom.

U pitanju je vrlo romantična i ručno rađena čipka koja potiče iz francuske tradicije i 17. vijeka, poznata po finoj osnovi, ucrtanoj šari i obilju detalja.

INSTAGRAM: @wedworldmagazine

Dizajn karakterišu i ručno postavljene latice od organze duž steznika i raskošni veo dug nekoliko metara.

Ramena i vrat su prekriveni čipkom, a ona se pruža i niz ostatak toalete i slojeve svile i tila. Naomi se opredijelila za duge rukave i balski kroj, a iako je vrlo jednostavna, ovo je jedna od najljepših vjenčanica poznatih ove godine i bez sumnje tradicionalna kreacija za sve sezone.

Izvor: glossy.espreso.co.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti