Oštra poruka Amela Ćurića: Sram te bilo kako te tvoje dijete zove, babo ili tata?

Piše: Azra

INSTAGRAM: @amelcuric

Popularni bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić objavio je zanimljiv video na Instagramu. Javno je kritikovao osobe koje se bave tuđim životima.

-Prosto ne mogu da vjerujem, čime se vi bavite dragi ljudi, odnosno ne svi vi, nego pojedini od vas. Kako će mene moj sin zvati. Tata, babo, baba, ćaća, oče, papi, dady, nikakve veze to nema ni sa čim, započeo je Amel.

-To je stvar , prije svega, kulturološke prirode, običaja, od mahale do mahale, od grada do grada. Moj otac je zvao svog oca baba, a ja sam zvao svog oca tata, a moja žena je zvala svog oca – oče. Imam prijatelja iz Tešnja koji svog oca zove – aba, dodao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Amel Ćurić (@amelcuric)

-Tako da moj sin će mene zvati tata, tajo, onako kako on voli, onako kako sam ja zvao svog oca, onako, na kraju krajeva, kako se nama sviđa, kako se meni sviđa, a ne kako vi pojedinci mislite da treba. Ljudi, prestanite se baviti ovakvim budalaštinama i glupostima. Radite neke korisne stvari u životu. Kao na primjer, da pometeš malo ispred svoje avlije, poručio je Amel.

Amel je u komentarima dobio veliki broj podrške. Amra Džeko, Tarik Filipović, Damir Džumhur, Hana Hadžiavdagić, samo su neki koji su uputili poruke podrške.

Video je izazvao lavinu komentara, te su se brojni pratitelji usaglasili sa pjevačem.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti