Žika Todorović prvi put o iznenadnoj smrti sina: Svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @srdjan.zika.todorovic

Nakon gubitka oca, proslavljenog glumca Bore Todorovića, Žika se povukao u sebe, ali iznenadna smrt trogodišnjeg sina Dejana potpuno ga je slomila. Taj tmurni 21. decembar 2017. godine zauvijek mu je promijenio život – ostavio je neizlječivu ranu i rupu u duši koja će zauvijek stajati.

– Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina… Prošlo… Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvijek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopšte me gluma više ne zanima – započeo je Srđan priču za emisiju ‘Una, due, tre’.

Glumac je otkrio kako je došlo do tragedije.

– Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla Hitna pomoć uradili su sve, ali doktorica je rekla da je prekasno. Slučajna iznenadna dječja smrt! To se zove kad dijete umre u snu i obično se dešava djeci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod ‘SIDS’. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dijete umrlo od SIDS-a. ‘SIDS’ – neobjašnjivo, zašto? Ili ‘Slučajna dječja iznenadna smrt.

Podsjećamo, glumac i njegova supruga Ana nakon 10 godina dobili su sina Dejana 2014. godine. Njihova ljubav počela je na Adi Bojani, gdje Žika godinama ljetuje. Bila je to ljubav na prvi pogled, pa su se ubrzo i vjenčali u kući Aninih roditelja na Cetinju u prisustvu nekoliko najbližih prijatelja i kumova.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti