Ovo je ukleta vila od pjevačice Cher: Morala spustiti cijenu za 10 miliona dolara

Piše: L. K. P.

Cijene nekretnina širom svijeta ponovo rastu, ali čini se da pjevačica Cher ipak traži malo previše za svoju kuću u Malibuu, pa je na kraju bila prisiljena umanjiti cijenu za 15 posto. Umjesto 85 miliona dolara za vilu izgrađenu u renesansnom stilu sada traži “svega” 75 miliona dolara.

Kuću na Pacific Coast Highwayju, koja se nalazi na uzvišenju iznad tamošnje pješčane plaže, kupila je prije 34 godine za nešto manje od tri miliona dolara, a uz sedam spavaćih soba posjeduje i teniski teren, otvoreni bazen, sigurnu sobu u koju se ukućani mogu skloniti u slučaju bilo kakve opasnosti i elementarne nepogode, turski kupelj, sobu za meditaciju, te klimatiziranu sobu u kojoj slavna pjevačica čuva zbirku svojih perika čiji je broj narastao na više od stotinu komada.

Neprocjenjiv je, ipak, pogled koji se iz svake prostorije pruža na oceansko plavetnilo, a za lijepog vremena ukućani mogu uživati u dnevnoj sobi na otvorenom, na terasi okruženoj palmama, kojih je na posjedu više od četerdeset.

Za potpuni komfor svojih gostiju vratarevu kućicu je proširila i preuredila u zasebnu rezidenciju. Kuću je prije 14 godina prvi put oglasila na prodaju za cijenu od 45 miliona dolara, ali je povukla nakon par mjeseci. Cher se proteklih mjeseci vratila u središte pažnje zbog veze s muzičkim producentom i reperom Alexanderom Edwardsom, koji je od nje mlađi četiri desetljeća.

No, poseban kuriozitet njihove veze je što je Alexander Edwards mlađi od Chaza Bona i Elijaha Bluea Allmana, sinova svoje drage, a kao trogodišnjak se igrao u pijesku dok se Cher 1989. useljavala u svoj novi dom u Malibuu. Velika razlika u životnom iskustvu njima ne smeta

Pročitajte još