Sjećate li Nataše iz “Žikine dinastije”: Bila je Mišina prva ljubav, a evo kako danas izgleda

Piše: L. K. P.

 

Glumica Gala Videnović proslavila se ulogom Nataše u „Žikinoj dinastiji“. Glumila je i u ostavrenjima „Jagode u grlu“, „Bal na vodi“ i mnogim drugim.

Rođena 27. juna 1969. godine u Beogradu, na malim ekranima se prvi put pojavila sa 12 godina.

Nakon toga su uslijedile uloge u brojnim televizijskim i filmskim projektima. Zbog svoje ljepote i šarma Gala je smatrana seks simbolom 80-ih godina. Početkom 90-ih je odselila u Ameriku, te se na javnoj sceni pojavljuje mnogo rijeđe.

Neadvno je za srbijanske medije otkrila da se jogom bavi već 15 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boris Štajduhar (@photobystajdi)

– Nakon tog perioda možete veoma jasno da shvatite benefite te discipline u psihofizičkom smislu, koliko vam balansira svakodnevni život. Od tada sam odlučila da se školujem i da pomažem i sebi i drugima – istakla je.

Gala, koja ime nosi po velikoj ljubavi Salvadora Dalija, udata je za reditelja Vladimira Aleksića s kojim ima sinove Demijana i Pavla. Živi na relaciji Malibu – Beograd.

Kako je u jednom intervjuu kazala, nije joj bilo teško da se odluči na taj potez jer je Los Angeles posjećivala još kao djevojčica. Otišla je u namjeri da ostvari uspješnu internacionalnu karijeru. Međutim, vijest da će postati majka, promijenila je njene prioritete, pa je glumica odlučila da posao stavi u drugi plan.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prije par godina glumila je u seriji „Pet“ u kojoj je utjelovila jednu od glavnih uloga.

Pročitajte još