Mjesec ponosa: Pet poznatih faca koje su odgojili LGBTQ+ roditelji

Piše: L. K. P.

 

Širom svijeta obilježava se Mjesec ponosa, što je prilika da se prisjetimo slavnih osoba koje su odgojili LGBTQ+ roditelji.

 

Jedan od najpoznatijih je reper Jay-Z koji je izjavio kako se rasplakao od sreće kad mu je njegova mama još 2017. rekla da je gej, zbog čega joj je posvetio pjesmu. Još jedan poznati reper, 50 Cent, dijete je LGBTQ+ osobe. Njegova mama obznanila je da je gej dok je reper bio još dijete.

Ovo je pet najpoznatijih faca čiji su roditelji pripadnici LGBTQ+ zajednice.

Jay-Z

Njegova majka Gloria Carter rekla je da je gej 2017., a reper je otkrio da je tada od sreće pustio suzu. Posvetio joj je pjesmu Smile s kojom je službeno objavila javnosti da je gej.

 

Robert De Niro

 

Njegov otac Robert De Niro Sr. bio je poznati slikar koji je 1944. otkrio javnosti da je gej te je započeo vezu s pjesnikom Robertom Duncanom.

50 Cent

 

Njegova majka Sabrina Jackson sama ga je odgajala, a reper je otkrio kako se identificirala kao lezbijka. Tragično je preminula u dobi od 23 godine kad je reper imao samo osam godina.

Mandy Moore

 

Nakon što su joj se roditelji razveli, njena majka Stacey Moore-Friedman započela je vezu s partnericom Claudette Laliberte.

Amy Adams

 

Njeni roditelji razveli su se kad je bila djevojčica, a ubrzo nakon toga majka Kathryn započela je vezu sa ženom.

Pročitajte još