Dua Lipa dobila ponudu koju nije mogla odbiti

Piše: L. K. P.

Britanska kantautorica albanskog porijekla Dua Lipa sklopila je svoj najunosniji ugovor s nekim brendom do sada. Naime, postala je novo lice proizvođača luksuznih automobila Porsche, a Daily Mail donosi kako će slavna pjevačica za tu saradnju dobiti sedmerocifrenu cifru u prijevodu, radi se najmanje o milion dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Porsche (@porsche)

Ova vijest nastavlja se na mnoge druge unosne poslove 27-godišnje pjevačice koja je nedavno predstavila i modnu liniju s italijanskom luksuznom kućom Versace, a od 2018. godine bila je zaštitno lice Jaguara. Ipak, od sada će biti za volanom novog Porschea koji će dobiti na korištenje zahvaljujući novom ugovoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Nije da ga sama ne bi mogla priuštiti, njena vrijednost procjenjuje se na 75 miliona funti, čemu su, uz brojne hitove, sigurno pridonijele i brojne saradnje kao što su one s make-up brendom Mac i luksuznom kućom Yves Saint Laurent.

Inače, Dua je nekoliko godina prije uspješne muzičke karijere radila kao model, a u svijet muizike zvijezda ušla je 2017. kada je publiku osvojila hitovima “Be the One”, “New Rules” i “IDGAF” koji su se nalazili na njenom debitantskom albumu “Dua Lipa”.

Tri godine nakon objavila je novi album – “Future Nostalgia”, i njime osvojila muzičke liste, a sada priprema treće izdanje za koje se mnogi nadaju da će ići u smjeru hita “Cold Heart” koji izvodi s legendarnim muzičarem Eltonom Johnom. Pred Duom Lipom je sigurno i novi ljetni hit “Dance the Night” koji je dio soundtracka novog filma “Barbie” kojem se predviđa veliki uspjeh.

Pročitajte još