Stroge dijete slavnih dama koje itekako djeluju

Piše: L. K. P.

Kada u opisu vašeg posla piše da morate izgledati dobro, nema toga što nećete učiniti da biste zadržali vitku liniju. Znaju to i Jennifer Aniston, Halle Berry, Jennifer Lopez, Katy Perry, ali i brojne druge dame koje su već godinama na strogim i pravilnim dijetama.

 

Bivša članica grupe “Spice Girls,“ već 25 godina jede isti obrok gotovo svaki dan.

– Nažalost, u braku sam s nekim ko jede istu hranu svaki dan. To traje već 25 godina. Otkako sam je upoznao jede samo ribu na žaru i povrće kuhano na pari. Rijetko kad odstupa od toga, otkrio je Victorijinu tajnu njen suprug, David Beckham za River Cafe Table 4.

Modna dizajnerica nedavno je otkrila i kako kako ne jede ništa kuhano na ulju ili maslacu, a izbjegava i crveno meso i mliječne proizvode.

 

Jennifer Aniston je još u svojim tinejdžerskim danima započela je s raznim dijetama. Danas se njena prehrana temelji na sljedećem omjeru konzumirane hrane: 30% čine govedina i bijela perad, 30% biljne masti, a 40% povrće i voće. Osim toga, Aniston je iz svoje prehrane u potpunosti isključila jela od brašna, riže, tjestenine, krumpira, kao i alkohol i konzervanse. Glumica jede tri puta dnevno i uvijek pije 1,5-2 litre obične vode. Za “Radio Times“ otkrila je kako jede samo u periodu od osam sati, a ujutro gotovo nikada ne jede, no na ovaj savjet popularne glumice radije se oglušite. Ako se želite osmosatne dijete, doručkujte u 9 i neka vam zadnji obrok bude u 17 sati. Salatu kombiniranu s povrćem i proteinima najradije će uvrstiti u svaki svoj obrok.

 

Gwyneth Paltrow se potpuno okrenula makrobiotičkoj prehrani i paleo dijeti, koja je usredotočena na neobrađenu hranu i izbjegavanje mliječnih proizvoda. Paltrow uglavnom ruča čisto povrće i komad ribe uz zeleni smoothie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

Jednom je prilikom Eva Mendes otkrila kako oduvijek jede za doručak jaja.

“Za ručak obično jedem losos i rižu ili kvinoju, a trudim se uključiti i salatu. Za večeru ću jesti isto,“ objasnila je. Priznala je i kako je najveći ljubitelj slastica pa joj je uvijek bilo teško izbjeći desert na koji se naviknula poslije svakog ručka.

 

Glumica Halle Berry svoje je prehrambene navike otkrila za Women’s Health 2020. “Obično ne jedem tradicionalni doručak. Veliki sam obožavatelj kave pa si obično skuham finu kavu i pomiješam je s maslacem, MCT uljem i kolagenom, a ponekad dodam i malo vrhnja.” Također, otkrila je i kako povremeno posti kako bi na najbrži način izgubila kilograme. Njezin ručak obično uključuje jednostavnu juhu punu različitog povrća s malo sira ili veliku salatu punu proteina. Večera je minimalna, pa će Halle tada uglavnom odabrati “povrće na žaru s prilogom od slanutka”. Iako nikada ne jede desert, zvijezda je priznala da se povremeno nakon večere počasti čašom crnog vina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Zavidnu liniju Megan Fox duguje dijeti koju je razvio slavni trener Harley Pasternak. Ova dijeta traje pet sedmica, uključuje pet obroka dnevno i pet sastojaka po obroku, koji obavezno uključuju proteine, zdrave masti, zdrave ugljikohidrate, vlakna i piće bez šećera.

 

Katy Perry već dugo vremena zagovara m-plan dijetu, koja propisuje ručak ili večeru isključivo od gljiva. Autori dijete obećavaju da će oni koji slijede ovakvu prehranu, smršavjeti u samo dva tjedna na ključnim dijelovima tijela, poput stražnjice, bedra i ruku, dok bi grudi trebale ostati kao prije. Gljive sadrže vlakna dobra za probavu, a pružaju i osjećaj sitosti.

Jennifer Lopez je pobornica konzumiranja ulja grejpa koje dokazano reducira apetit. Tako je više puta rekla da ulje grejpa u bočici uvijek ima u torbici kako bi smanjila glad i uspjela se odreći grickanja kroz dan. Ulje se naime ‘konzumira’ tako da ga se miriše, a Jennifer ga navodno svako malo stavlja pod nos. Kada se priprema za turneje ili važne modne editorijale onda ga udiše i po 15 minuta odjednom.

Pročitajte još