Džejla Glavović – Očuz redovna gošća SFF-a: Elegantna kao i svake godine

Piše: I. H.

 

Mnoge slavne ličnosti estradnih, modnih, glumačkih, ali i drugih profila, kako sa domaće, tako i sa regionalne scene, svake godine prohodaju crvenim tepihom na otvaranju našeg najvećeg kulturnog eventa – Sarajevo Film Festival-a.

Pored raznolikog izbora filmske industrije u trajanju od nekoliko dana, imat ćemo priliku vidjeti i modne revije.

A kada je riječ o modi i manekenstvu, nezaobilazno ime na SFF svake godina je naša Džejla Glavović – Očuz. Najuspješnija bosanskohercegovačka manekenka, koja je 2002. predstavljajući našu zemlju Bosnu i Hercegovinu, ponijela titulu Miss Earth,jedna je od najzapaženijih dama na SFF. Stigla je u pratnji svog supruga, poduzetnika Mahira Očuza.

Njen ovogodišnji izbor za “bosanski ćilim” bila je crna haljina, nezaobilazni odjevni predmet u ormaru svake žene, a njenom šarmu i izgledu, kada se pojavila, teško da je mogao odoliti iko.

Sve kamere su zabilježile njenu eleganciju i jednostavnost, a ova jedinstvena kreacija djelo je naše modne dizajnerice i kostimografkinje Amne Kunovac-Zekić. Džejla je nosila cipele britanske luksuzne modne kuće Jimmy Choo.

Njena jača polovina,suprug Mahir je, također, bio jako zgodan.  Kao i svi ljubitelji dobrog ukusa i mode, nosio je odijelo svjetske klase modnog brenda Dresscode.

 

“Crna haljina, kreirana i izrađena posebno za Džejlu i ovu svečanu priliku, moje je viđenje ove ostvarene i zrele žene koja je postala modna ikona ovog grada i koja je pojam ljepote u očima mnogih ljudi. Uz takvu ličnost za mene se kreativno rješenje samo nametalo – jednostavan kroj inspirisan klasičnim Hollywood-om koji ističe njenu savršenu figuru, crni svileni baršun i ekstravagantni detalji koji odaju dozu luksuza”, rekla je naša bh. dizajnerica zahvaljujući kojoj je naša manekenka pokazala da ima nepogrešiv modni izbor.

Glavović-Očuz je inače poznato lice koje nosi revije visoke mode u inostranstvu, te zaštitno lice mnogobrojnih svjetskih brendova, ali i osoba koja je svoju dugogodišnju karijeru posvetila i humanitarnom radu, problemima zajednice, neformalnom obrazovanju mališana i tinejdžera kroz rad agencije Swan Model Management.

 

Pročitajte još