“Nije bila duhovita”: Reditelj serije “Prijatelji” otkrio s kim je bilo teško sarađivati

Piše: I. H.

Legendarna serija „Prijatelji“ važi za jednu od najboljih američkih humorističnih serija svih vremena, a reditelj James Burrows otkrio je da mu je jedan lik iz serije konstantno izazivao probleme.

Ovaj američki reditelj u svijetu sitcoma poznat je kao autor 1000 epizoda popularnih serija, a među njima potpisuje i neke epizode kultne serije „Prijatelji“. Iako je njegov rad prepoznat od strane kritike i publike te i danas mnogi izdvajaju „Prijatelje“ kao jednu od najboljih humorističnih serija svih vremena.

Sa stalnom glumačkom postavom imao je sjajan odnos, no Helen Baxendale u ulozi Emily Waltham bila je velik problem za seriju.

Emily Waltham je u seriji glumila Rossovu djevojku, a zatim i zaručnicu kroz 14 epizoda serije. Bila je dio serije sve dok se nije dogodila scena koju napamet znaju svi pravi fanovi serije, a to je trenutak kada je Ross pred oltarom izgovorio ime Rachel, umjesto Emily.

Legendarni redatelj otkrio je da je bilo teško raditi s Helen, jer se drugi glumci nisu mogli hraniti njenom komičarskom energijom, a rekao je i da je Helen u ulozi Engleskinje Emily bila draga, ali ne naročito duhovita.

 

„U sitcomima i bilo kojoj vrsti romantične komedije, smiješno je jednako važno kao i hemija. Otkrili smo da svaka Rossova nova djevojka mora biti duhovita poput Rachel“, izjavio je u svojim memoarima.

 

Govoreći o svom iskustvu u Prijateljima, Helen Baxendale rekla je:

„Svi su bili vrlo ljubazni i profesionalni. Ipak, nikada nismo bili dobri prijatelji“, dodavši da je poznata šestorka bila u sjajnim prijateljskim odnosima, no da je ona bila tek jedna od mnogih gostujućih zvijezda koje su se pojavile.

 

Pročitajte još