Geni ili nepotizam: U ovim su ostvarenjima holivudske zvijezde glumile sa svojom djecom

Piše: L. K. P.

 

Često djeca krenu stopama svojih roditelja, pa tako i Hollywoodu. Slavni glumci prenijeli su svoj talenat na djecu. Najnoviji primjer je Adam Sandler. Naime on i njegova porodica nalaze se u središtu novog Netflixova filma ‘You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah’. No prije njega su i Will Smith, Tom Hanks i Kiefer Sutherland zaigrali s članovima svojih porodica.

Mnoge današnje mlade zvijezde su darovitost za umjetnost naslijedile od slavnih roditelja. On malih nogu bila su na setovima i postala dio čarolije svijeta kinematografije pa je većina njih odlučila nastaviti upravo tim putem.

Evo koje holivudske zvijezde su se još na setu pojavile sa svojom djecom:

Sean i Dylan Penn

Sean Penn i kćerka Dylan Frances Penn (iz braka s glumicom Robin Wright) zajedno su se pojavili u filmu ‘Flag Day’ ove godine.

-Od prvog dana na setu znao sam da će sve ići dobro. Jednostavno se to činilo ispravnim, rekao je Penn za Vogue.

Slavni glumac, osim glavne uloge, potpisuje režiju, a Dylan kaže da je, preda joj je tata dao puno posla, bilo stvarno zabavno glumiti s njim.

Meryl Streep i Mamie Gummer

Slavna majka i kćerka zajedno su glumile u filmu ‘Heartburn’ dok je Mamie Gummer bila trogodišnjakinja (1986.), a glumačku suradnju s Meryl Streep ponovila je i u filmu ‘Rock kraljica’ iz 2015. godine o ženi koja je napustila obitelj zbog karijere rock zvijezde.

Donald i Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland bio je veliki junak serije ’24’, koja je uspjela ostati u eteru devet godina. Povrh svega toga, sin je legendarnog glumca Donalda Sutherlanda, posljednjeg puta viđenog u trilogiji ‘Igre gladi’. Prvi put su radili zajedno 1996. godine u filmu ‘Time to Kill’, a naredna saradnja dogodila se u ‘Forsakenu’ 2015. godine.

 

Leslie Mann, Maude Iris Apatow

Scenarist/redatelj Judd Apatow često je uključivao svoje kćerke, Maude, 25, i Iris, 20, u svoje komedije, uključujući ‘Funny People’, ‘Knocked Up’ i ‘This Is 40’ iz 2012., a sve su ih prikazivale kao kćerke njihove stvarne mame Leslie Mann.

Martin Sheen i Emilio Estevez

Sheen je glumio sa sinom Charliejem u filmovima ‘Wall Street’ iz 1987. godine, ‘Zakon zločina’ iz 1998. i serijama poput ‘Svi gradonačelnikovi ljudi’ i ‘Dva i pol muškarca’, a i sa svojim drugim sinom Emilijem Estevezom u filmu ‘Put’ iz 2010. godine (Estevez je napisao scenarij za njega). Sheen glumi oca Estevezova lika, poginulog na hodočašću, koji tugujući za sinom pješači Putem svetog Jakova (Camino de Santiago).

Tom i Colin Hanks

Colin Hanks i njegov slavni otac Tom Hanks prvi su se put pojavili zajedno na platnu u muzičkoj komediji ‘That Thing You Do!’ 1996., a 2008. ponovno su glumili oca i sina u filmu ‘The Great Buck Howard’.

Susan Sarandon i Eva Amurri

U filmu ‘The Banger Sisters’, u kojem glavnu ulogu tumači Susan Sarandon, ulogu njene kćerke dobila je Eva Amurri, njena kćerka i u stvarnom životu. Netom prije toga pojavile su u seriji ‘Prijatelji’ kao fiktivne glumice u sapunici ‘Days of Our Lives’.

Will i Willow Smith

Nakon što s Jadenom Smithom 2006. godine glumio u drami ‘The Pursuit of Happyness’ (mladi glumac čak je dobio prestižnu MTV Movie Award 2007. za to), svoju kćerku uveo je u svijet filma. Willow Smith glumila je s tatom u postapokaliptičnom akcijskom trileru ‘I Am Legend’, a igrala je sporednu ulogu kćerke glavnog lika.

Ben i Jerry Stiller

Dimpatični starac iz komedija ‘The Heartbreak Kid’ i ‘Zoolander’ nije samo otac na ekranu lika Bena Stillera, već i njegov biološki otac izvan seta.

Bruce i Rumer Willis

Rođena u glumačkoj porodici, Rumer Glenn Willis odlučila je da želi glumiti u filmovima, baš poput svojih slavnih roditelja. Majka (Demi Moore) i otac imali su veze u kinematografskoj industriji, no nisu joj pomogli oko njinih angažmana. Akcijski junak Bruce Willis ju je, primjerice natjerao da prođe potrebne audicije kako bi dobila priliku igrati u filmu ‘Hostage’, a glumila je i uz mamu u filmu ‘Striptiz’ iz 1996. godine.

Billy Ray Cyrus i Miley Cyrus

Američka pop pjevačica Miley Cyrus postala je popularna zahvaljujući Disneyjevom tinejdžerskom sitcomu ‘Hannah Montana’, koji je utjecao na popularnost njenog oca, country pjevača Billyja Raya Cyrusa, a on je glumio ulogu oca glavnog lika.

Blythe Danner i Gwyneth Paltrow

Djeca popularne holivudske glumice Blythe Danner odlučila su krenuti stopama slavne majke. Njen sin Jake postao je filmski reditelj dok je njena kćerka Gwyneth Paltrow postala svjetski poznata glumica. Majka i kćerka udružile su snage u filmu iz 1992. ‘Cruel Doubt’ te 2003. godine u biografskom filmu ‘Sylvia’, gdje je Gwyneth utjelovila spisateljicu Sylviu Plath, a Blythe je glumila njenu majku Aureliu Plath.

Clint i Scott Eastwood

Otac i sin Clint Eastwood i Scott Eastwood često bili glumački partneri. Osim u filmu ‘Ponovno u igri’ iz 2012. godine, zajedno su glumili u filmovima ‘Gran Torino’, ‘Invictus’ i ‘Flags of Our Fathers’.

Sylvester i Sage Stallone

Svi znaju ko je Rocky Balboa i da ga je tumačio Sylvester Stallone. No mnogima je nepoznato to da se u petom nastavku kultnog filma pojavljuje i glumčev najstariji sin Sage Stallone, koji u filmu igra njegovog sina.

Laura Dern i Diane Ladd

Zvijezda ‘Jurskog parka’ Laura Dern, kćerka slavnih glumaca Diane Ladd i Brucea Derna, igrala je na filmskim setovima otkad zna za sebe. U ranim 20-ima imala je revolucionarnu ulogu u drami Davida Lyncha iz 1990. ‘Divlji u srcu’. Njen lik Lula i Sailor (Nicolas Cage) bježe od njene majke (koju je tumačila njena mama Diane Ladd), a koja ima svoje zlokobne planove. Ladd je za tu ulogu bila nominirana za Oscara.

 

Pročitajte još