Kako će Hugh Jackman sa bivšom podijeliti 290 miliona dolara

Piše: L. K. P.

Holivudski par Hugh Jackman i Deborra-Lee Furness, odlučili su se na ‘prijateljski razlaz’, ipak i dalje moraju pronaći način na koji će i kako podijeliti sve što su tokom godina i godina zajedničkog života i braka zaradili, a to neće biti nimalo lako.

Vijest o razvodu Hugha Jackmana i Deborre-Lee Furness nakon 27 godina provedenih u braku šokirala je ovih dana svijet.

Ne samo da moraju gledati na dobrobit svoje djece 23-godišnjeg Oscara Maximilliana i 18-godišnje Ave Eliot, već moraju dobro paziti kako će se u brakorazvodnoj parnici podijeliti 290 miliona dolara bogatstva kojeg su stekli tokom zajedničkog života.

Na popisu će se, osim gotovine i novca koji leži na raznim računima, naći i brojne nekretnine, ali i druga imovina koju su 54-godišnji glumac i njegova 67-godišnja supruga tokom godina nakupili.

– Njihovi su životi bili toliko isprepleteni, zbog čega će ovo uistinu biti mukotrpan proces podjele svega i utvrđivanja ko će što dobiti. Službeni zahtjev za razvod bit će formaliziran u dogledno vrijeme, a ono čemu se njih dvoje nadaju i prije negoli se sve to dogodi je da će postići dogovor prije svega. Odlučni su u tome da sve odrade prijateljski, otkrio je dobro upućeni izvor.

A što je sve ‘na kocki’, pobrojat ćemo ukratko. 2010. Men’s Health procijenio je Jackmanovo bogatstvo na oko 257 miliona dolara, od čega je veći dio tu zahvaljujući njegovom angažmanu na Marvelovim franšizama, koji su mu donijeli milione na računu.

Kada je riječ o nekretninama, par je u njih počeo ulagati kasnih 90-ih i tokom godina stekli su zavidnu kolekciju luksuznih domova što u rodnoj Australiji, što u Americi. No, nije uvijek sve bilo tako bajno i glamourozno. Supružnici su, prije negoli je Jackman dobio ulogu X-Mena 2000. godine, živjeli u skromnom dvosobnom stanu u Melbourneu.

Zajedno su 1997. kupili prvu nekretninu za 240 hiljada dolara, i to godinu dana nakon vjenčanja, a stan u kojem su započeli zajednički život prodali su u kolovozu 2015. za 740 hiljada dolara, čime su profitirali s nevjerojatnih pola miliona dolara zarade.

Godine 2009. na popis su dodali troetažni stanu u Meier Towersima u New Yorku s pogledom na rijeku Hudson. Prvotnu cijenu od nevjerovatnih 40 miliona dolara, Hugh Jackman uspio je ‘srušiti’ na 21 milion. Isti su u junu 2022. stavili u prodaju tražeći iznos od 38.9 milion dolara.

Uz taj stan imali su i imanje u Sydneyju, gdje su provodili nekoliko mjeseci godišnje. 2015. kupili su apartman s pogledom na ocean i na popularnu plažu Bondi za 5.9 miliona dolara.

Uz sve to imaju i kuću u Hamptonsu, a prošle godine za 21 milion dolara kupili su još jedan penthouse u New Yorku. Ono što do sada nisu uspjeli prodati, sada će morati podijeliti, a kome će šta pripasti, saznat će se u narednom periodu.

 

Pročitajte još