Food blogerica Senada Karić za čitatelje „Azre“ donosi ukusne recepte

Piše: I. H.

 

Senada Karić na svom food blogu „Senadina kuhinja“ aktivno objavljuje tradicionalne recepte kako za slana, tako i za slatka jela.

Ovaj put za čitatelje „Azre“, Senada je izdvojila dva prijedloga za doručak, zbog kojih ćete doslovno, prste polizati.

U nastavku pročitajte koji su to recepti, koje ćete sigurno uvrstiti u svoj meni.

 

Sendvič tikvice

 

Potrebni sastojci:

▪ 2 manje tikvice

▪ 3 jaja

▪ 200gr ribanog sira

▪ 2 kašike feta sira

▪ šaka mladog luka

▪ brašno,prezle

▪ so,biber,crvena paprika,peršun

 

 

 

Tikvice isjeći po dužini zajedno sa korom,posoliti ih i ostaviti da malo omekšaju.Pokupiti višak vode koju su pustile. Zatim ih pohovati redoslijedom brašno,jaja,prezle(u prezle sam dodala biber,peršun i crvenu papriku).Ispržiti ih u tavi.

 

Fil:

Jedno jaje,sireve i mladi luk zajedno sve sjediniti i posoliti po ukusu. Fil redati po dužini tikvice, zatim preklopiti drugom. Preko poredati paradajz, posuti sa malo ulja i peći u zagrijanoj rerni 15 min.

 

 

Peksimeti/uštipci sa jogurtom

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • čaša jogurta (200ml)
  • 1-2 kašike ulja
  • 1 pecivo
  • 380-400 gr integralnog brašna
  • so

 

 

Jaja,jogurt i ulje izmješati te dodati ostale sastojke. Tijesto bude kao jufka za pitu mekano,prozračno. Ostavim ga 5-10minuta dok pripremim šta mi je potrebno za prženje. Oblikujem ih pomoću čaše ili isječem po kocke/trokute.

Peći u tavi na srednjoj temperaturi.

Uvijek uspjevaju,unutra prozračni a vani hrskavi.

 

 

Pročitajte još