Ova frizura je trend jeseni: Za tri minute imat ćete frizuru idealnu i za večernji izlazak

Piše: I. H.

 

Jesen je stigla, što znači da je vrijeme da sa novom snagom i energijom upadnemo u radni ritam. Odjeća nam je, uglavnom, bila prva na listi prioriteta i već smo je obnovili, pa je pravi trenutak da se pozabavimo kosom. Frizura koja izgleda skupo pravi je trend jeseni.

 

S obzirom na to da nam jutro najčešće počinje ispijanjem kafe i brzim doručkom, posljednje o čemu razmišljamo je lijepa frizura. A frizura je upravo ono što nas u cjelini predstavlja drugima. Vjerovatno se i vama dešavalo da se našminkate, ali da zbog toga što nemate neku pristojnu frizuru, drugi pomisle da ste neuredni.

 

Ipak, nemate namjeru da žrtvujete dodatnih dvadeset minuta sna za stilizovanje kose. Ne brinite, znamo prilično laku frizuru koja se može napraviti za svega tri minute. Govorimo o niskoj punđi – frizuri koja je u vrhu trendova već nekoliko godina.

 

Pravljenje ove frizure ne traje duže od tri minute, a sve što vam je potrebno su dobar češalj i sredstvo za učvršćivanje – lak ili gel.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion / Blogger (@fashionexe)

Za početak, počešljajte kosu duž uobičajenog razdjeljka i nanesite malu količinu gela za kosu. Skupite kosu u niski rep i pričvrstite je gumicom. Ponovo prođite češljom po cijelom temenu glave – zapamtite da za idealan rezultat nijedan pramen ne bi trebalo da viri. Кada se uvjerite da je glatka, uvijte rep u punđu i zavežite ga drugom elastičnom gumicom. Ako želite, rezultat možete još jednom da popravite lakom – i tada će niska punđa trajati cijeli dan.

 

Niska punđa odavno je omiljena frizura mnogim zvjezdama, bilo da je riječ o ležernom neutralnom izgledu ili večernjoj haljini za crveni tepih. Osim toga, zahvaljujući punđi, kosa vam neće smetati, a njena urednost će izgledu dati njegovan i čvrst izgled. Nosite punđu u kancelariju, na sastanak ili u teretanu – ova frizura vas nikada neće iznevjeriti i uvijek će izgledati skupo.

Pročitajte još