Humane zvijezde: Blake Lively i Ryan Reynolds donirali milion dolara za žrtve ratnog sukoba na Bliskom istoku

Piše: L. K. P.

Iako o svojim dobročinstvima rijetko govore, Blake Lively i Ryan Reynolds jedan su od najempatičnijih i najdarežljivijih holivudskih parova. U petak su donirali milion dolara Međunarodnom odboru Crvenog križa (ICRC) za pomoć djeci u Izraelu i Gazi, kako je za The Hollywood Reporter potvrdio izvor blizak paru.

Lively i Reynolds prve su slavne osobe koje su javno pružile financijsku pomoć Izraelu i Gazi dok rat između Izraela i Hamasa bjesni i broj žrtava nastavlja rasti.

Supružnici imaju četvero djece i posebno su osjetljivi na tešku sudbinu mališana diljem svijeta bez obzira na vjeru i boju kože. No široke su oni ruke i za druge ciljeve. Tako su se s drugim kolegama udružili u sakupljanju milijun dolara koji su uručeni Visokom povjereniku Ujedinjenih naroda za izbjeglice, a novac je bio namijenjen ukrajinskim izbjeglicama nakon ruske invazije.

Potom su dali još i 500 hiljada dolara dobrotvornoj organizaciji Water First Education & Training Inc. iz Kanade, koja brine da domorodačko stanovništvo ima pristup pitkoj vodi. Donirali su i milion dolara neprofitnim organizacijama Feeding America i Food Banks Canada, nakon početka pandemije COVID-19.

Nedavno su donirali i milion dolara za program financijske pomoći američke Zaklade SAG-AFTRA namijenjen filmskim djelatnicima koji se suočavaju s ekonomskim poteškoćama za vrijeme velikog štrajka glumaca, pisaca i scenarista koji još traje.

A nije čudo da par puno donira udrugama i u Kanadi s obzirom na to da je Ryan Reynolds rođeni Kanađanin iz Vancouvera i njegovi sunarodnjaci itekako su svjesni koliko dobra im čini iako živi u susjednom SAD-u. Tako je u travnju ove godine od Kanadske akademije za film i televiziju primio posebnu nagradu koja se dodjeljuje pojedincima iz struke koje daju izniman doprinos zajednici u cjelini.

Pročitajte još