Zato izgleda duplo mlađe: Četiri stvari koje Catherine Zeta-Jones radi drugačije

Piše: I. H.

Prošlo je 25 godina otkako nas je Catherine Zeta-Jones zauvijek zavela ulogom Elene u filmu “Zorro”, a njenom ljepotom ni danas nismo ništa manje impresionirani.

 

U međuvremenu, ova prelijepa glumica više puta je pokazala svoj talenat, posvećenost poslu, spremnost za najnapornije pripreme kako bi iznijela ulogu najbolje moguće, a svojoj ljepoti ostala je dosljedna od početka karijere pa do danas.

 

Danas Catherine Zeta-Jones ima 54 godine, a stalno se u američim medijima spekuliše da li je odolila čarima botoksa i estetske hirurgije. Catherine nikada nije potvrdila da li je radila nešto na svom licu, no pričala je o ključnim tajnama svoje ljepote.

 

Ako je za njenu ljepotu zaslužna samo majka priroda, onda bi njene beauty rutine vrijedilo isprobati. U svakom slučaju, njeni savjeti su odlični i, a dermatolozi su saglasni s njima.

 

Redovno koristi SPF

Dermatolozi i beauty stručnjaci prethodnih godina nas stalno podsjećaju da pravilna njega podrazumijeva obavezno nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom u toku dana, čak i u zimskom periodu.

 

Tokom lockdown-a, na početku pandemije virusa korona, fanovi zanosne glumice pitali su je na Instagramu šta je spakovala za porodično putovanje, a ona je odgovorila da je uz nju uvijek ono osnovno:

 

“Moj muž, moja djeca, moj pasoš, krema za sunčanje, krema za sunčanje, krema za sunčanje, krema za sunčanje… Zaista, tamo može da bude vrlo brutalno i moramo da zaštitimo kožu”, poručila je ona.

 

 

Brine o hidrataciji

Pored toga što redovno koristi hidratantne kreme, Catherine Zeta Jones ističe da preferira ulja za lice.

 

“Koristim mnogo esencijalnih ulja. Pomiješam više njih i to stavljam na lice”, objasnila je.

 

Redovno radi piling

Kako bi poništila eventualno štetno dejstvo ulja, ona svakodnevno radi “veoma blagi piling kremom ili gelom koji odstranjuju mrtve ćelije kože”, otkrila je Catherine.

 

Dermatolozi savjetuju da se, ipak, to ne radi svakodnevno, već blagi preparat može biti djelotvoran i 2-3 puta sedmično.

 

 

Ne dodiruje lice

U intervjuu za W Magazine, Catherine Zeta Jones je otkrila koji je najbolji savjet u vezi s njegom lica koji je u životu čula.

 

“Ne kopaj!” odgovorila je kratko i jasno.

Ovo je možda i najteže poslušati, a svi dermatolozi saglasni su da najgore što možemo da radimo je stalno dodirivanje lica (jer se tako nanose bakterije) i, naravno, “kopanje” bubuljica, koje čini da koža fizički puca i da bude podložnija upalama.

Pročitajte još