Sjećate li se zvijezde “Dallasa” Sue Ellen Ewing: Pogledajte kako danas izgleda

Piše: L. K. P.

Serija ‘Dallas’ je obilježila osamdesete. Doživjela je 14 sezona te se prikazivala od 1978. do 1991. godine. Jedna od najpopularnijih glumica iz serije bila je Linda Gray u ulozi Sue Ellen (bivše supruge J. R.-a Ewinga), moćne žene Dallasa. Njen uspjeh doveo ju je do moguće kandidature za guvernera, a bila je sklona alkoholizmu i svađama s J. R.-om.

– Bio je to ogroman projekt. Mislim da je ‘Dallas’ bio poput dnevnih sapunica koje su bile vrlo popularne i ispunio je onu istu potrebu ljudi koji vole imati priču koja se ponavlja, neizvjesnost i nešto čemu se mogu radovati. Budući da je serija trajala toliko godina, publika je tako iskreno upoznala likove i doista im je bilo stalo do njih jer svi su prošli kroz toliko toga, izjavila je Gray i dodala kako misli da su se obožavatelji voljeli ‘povezati s pričama koje su bile veće od života’ te da je serija bila vrlo utjecajna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Ostvarila je brojne televizijske, gostujuće i epizodne uloge u serijama među kojima su ‘Novi klinci s Beverly Hillsa’, ‘Melrose Place’ i ‘Models Inc’. Glumila je i u filmovima, među ostalim je zaigrala uz Sylvestera Stallonea u filmu ‘Oscar’ iz 1991. godine te filmu ‘Skriveni mjesec’, ‘The Flight of the Swan’, ‘A Very Mary Christmas’. Okušala se i u kazalištu u Engleskoj, u izvornoj scenskoj produkciji predstave ‘Vrijeme nježnosti’, postavljene prema scenariju Oscarom nagrađenog igranog filma. Glumila je i u predstavi na West Endu, ‘Diplomac’…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Kao redateljica je debitirala u kazalištu s komadom ‘Ubojstvo s nakanom’, a režirala je još i predstave ‘Vaginini monolozi’, ‘Božja službenica Agnes’, ‘Ljubavna pisma’ i ‘Bette Davis govori’.

Kad je riječ o njenom privatnom životu, glumica je od 1962. do 1983. bila u braku s umjetničkim direktorom i fotografom Edom Thrasherom s kojim je dobila kćerku Kehly Sloane i sina Jeffa Thrashera. On je preminuo od leukemije u novembru 2020 godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Gray se ovih dana pojavila na božićnom partyju Gift Of A Lifetime na Beverly Hillsu. Nosila je dugu crnu haljinu na volane i nabacila je crnu kožnu jaknu.

Inače 83-godišnja glumica je vrlo aktivna na društvenim mrežama. Nerijetko s fanovima podijeli kakvu uspomenu na nekadašnja vremena.

Pročitajte još