Ovo je najdraže jelo sinova Emine Jahović: Cijela kuća miriše na Italiju

Piše: I. H.

Recept Emine Jahović za pastu sa crvenim sosom će oduševiti ljubitelje italijanske kuhinje.

 

Da je Emina Jahović sjajna pjevačica odavno je poznato, no malo ko zna da se ona i u kuhinji fenomenalno snalazi.

Razne vrste jela sprema za svoje najmilije, a najnoviji recept Emine Jahović će oduševiti ljubitelje tjestenine.

Jednom prilikom je otkrila tajne sastojke za čuvenu pastu sa crvenim sosom koju njeni sinovi Jaman i Javuz obožavaju,

a recept Emine Jahović će, sigurno, i vas oduševiti.

 

Sastojci:

 

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen bijelog luka
  • 1 ili 1,5 konzerva paradajza
  • kopar
  • 2 kašike sitno sjeckanog sušenog paradajza
  • malo bibera
  • malo šećera
  • maslinovo ulje za prženje patlidžana i luka
  • parmezan
  • so, biber, origano

 

Recept se vrlo jednostavno priprema

 

 

Plavi patlidžan isjeckajte na sitne dijelove i propržite na maslinovom ulju. U drugoj tavi izdinstajte sitno isjeckan luk, dodajte bijeli luk, usitnjen sušeni paradajz, zatim onaj iz konzerve i na kraju plavi patlidžan.

 

Začinite po želji i ukusu, a zatim kuhajte na laganoj vatri jedno 15-20 minuta.

 

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, ali pazite da se ne prekuha.

 

Za sam kraj sve promješajte i preko dodajte rendani parmezan.

Pročitajte još