Ana Bavrka za “Azru”: Ove modne savjete mi je dala mama

Piše: I. H.

 

Ana Bavrka je definitivno jedna od najljepših žena Bosne i Hercegovine. Ovu lijepu Mostarku, pored prirodne ljepote kojom je majka priroda obdarila, krase i fine karakterne osobine pa su skromnost, jednostavnost i humanost samo neki od epiteta koji pripadaju ovoj ženi. Iako je 2017.godine ponijela titulu Miss New World, Bavrka ništa ne prepušta slučaju, te svoju ljepotu i savršen izgled nastoji konstantno održavati.

U razgovoru za portal magazina  “Azra”, pored brojnih aktuelnih tema, Ana se dotakla teme svog izgleda pa je odlučila podijeliti tajnu svoje ljepote, ali i modnih savjeta kojih se pridržava.

 

-Smatram da svi možemo postići neki svoj “ideal” apropo izgleda, jer tijelo je čudesna mašina. Dragi Bog je to tako savršeno napravio, a na nama je samo da tu mašinu i održavamo – istakla je lijepa Mostarka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

 

Pravilna ishrana

 

-Kao što ni u svog limenog ljubimca ne biste sipali svakakvo gorivo, nego pomno birate i znate šta je najbolje za auto i šta daje najbolje performanse, onda biste trebali i pomno birati hranu i raditi na prehrambenim navikama i truditi se da su one nutritivno bogate i važne za vaše tijelo. Ja to radim cijeli život, aktivno treniram, to me opušta i moram reći poprilično dobro sprema za sve životne izazove. Trening je moja anti stres terapija. A ishrana je nešto u čemu posebno uživam – kaže Ana i dodaje da voli i kuhati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

-Možda se ne bi reklo, ali volim kuhati i spremati hranu za meni drage ljude. Kod mene je uvijek i sve zdrava varijanta, ali s mnogo ljubavi. Raduje me činjenica da moj Zoran voli hranu koju ja spremam. Šta će meni više od toga – iskrena je.

 

Pročitajte u nastavku Anine modne lekcije

 

Kada je u pitanju moda, Ana priznaje da se kroz cijeli svoj život vodila savjetima svoje majke Snježane, a kaže ova tri savjeta uvijek ima na umu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

1.Nosi potkošulju zimi.

2.Mala crna haljina nikad ne izlazi iz mode

3.Uloži u dobar kaput i cipele

Pročitajte još