Evo kako izgleda mlađa sestra Amal Clooney, modna dizajnerica i majka četvero djece

Piše: L. K. P.

O lijepoj advokatici za ljudska prava i voljenoj ženi Georgea Clooneyja, Amal Clooney, želimo znati ama baš sve, zato ne čudi što takav interes vlada i za njenom majkom Barijom i mlađom sestrom Talom Alamuddin, koju je 2014. odabrala i da joj bude vjenčana kuma.

Rođena u Bejrutu, Amal je odrastala s dvojicom braće, Ziadom i Samerom te mlađom sestrom Talom, a roditelji Ramzi i Baria Alamuddin potrudili su se da djeci omoguće što bolji život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tala Alamuddin (@talaalamuddin)

Tala Alamuddin rođena je 1980. isto kao i Amal u Beirutu, a te iste godine, zbog Građanskog rata u Libanu, porodica je preselila u Buckinghamshire. Baš poput starije sestre, advokatice, i Tala se školovala na Richmondu, American International Universityju u Londonu, gdje je diplomirala 1995. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tala Alamuddin (@talaalamuddin)

No, za razliku od Amal, koja se pronašla u pravu, Tala se odlučila za modu. Nakon što je u New Yorku radila kao event menadžer, oduvijek poznata po svom modnom izričaju, Tala Alamuddin je 2017. lansirala svoju modnu marku Totally Tala.

Udajom za biznismena Nagija Haniyjeha preselila je u Singapur, koji je postao njeno stalno prebivalište, a nakon što se od njega razvela 2016. godine, majka četvero djece udala se za italijanskog biznismena Nicu Le Talleca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tala Alamuddin (@talaalamuddin)

Svoje prvo dijete, Miju Hamiyju rodila je 2002. godine, a upravo je Mia te 2014. bila zadužena na vjenčanju svoje tete Amal i Georgea Clooneyja da u šetnji do oltara ispred njih baca latice cvijeća, ali i nosi njen šlep na vjenčanici. Nakon Mije, 2007. je rodila blizance Jada i Sarija, dok o četvrtom djetetu nije poznato ni ime ni spol ni godina rođenja.

Tala je poznata upravo po svom modnom izričaju u kojem se ne libi nositi jarke i upadljive boje i printove i upečatljive naušnice, stoga ne čudi da je i njezina modna marka namijenjena upravo onim damama koje se ne boje riskirati s takvim kombinacijama.

I sestra joj je pružila priliku odabravši clutch torbicu s njenim potpisom za vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, na kojem su ona i George Clooney bili jedni od celebrity zvanica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tala Alamuddin (@talaalamuddin)

A baš poput svoje izuzetne majke Barije i sestre Amal, i Tala je strastvena humanitarka. U sklopu godišnjeg Međunarodnog dana žena u Karami koji se 8. marta održao u sjedištu UN-a u New Yorku, Tala je prisustvovala 67. sjednici komisije o statusu žena na kojoj je održala govor.

– Moj san je da sve žene mogu živjeti život kakav žele, bez granica kulturnih stereotipa i samoograničavajućih uvjerenja te s pristupom resursima, prilikama i sredstvima da prigrle samopouzdanje i budu najbolje što mogu biti, izjavila je Tala.

Pročitajte još