Ljubavna priča Tončija i Vjekoslave Huljić

Piše: L. K. P.

hellomagazin.rs

Tonči i Vjekoslava Huljić jedan su od najdugovječnijih poznatih parova u Hrvatskoj, a u maju ove godine proslavili su 35. godišnjicu braka.

Porodica Huljić ne voli se isticati privatnim životom, jer im to nije ni potrebno, već puštaju da porodični uspjeh govori umjesto njih.

U braku su dobili dvoje djece, Ivana i Hanu, koja im je podarila prvu unuku Albu.

Iako često naglašava da o privatnim stvarima ne voli govoriti, tokom godina Tonči je otkrio neke detalje iz njegove veze s Vjekoslavom, pa je tako poznato da su se upoznali kad mu je bilo 18 godina i od tad su nerazdvojni. Iako mu se Vjekoslava svidjela na prvi pogled, do nje mu nije bilo lako doći.

– Kad sam je vidio, imao sam 18 godina i tada nije bilo mobitela, tražio sam je godinu i po. Ona je sjedila u prvom redu Splitskog festivala, a ja sam svirao klavir tačno preko puta. Počeli smo se zabavljati 26. jula. Zabavljali smo se sedam, osam godina prije nego što smo se vjenčali, rekao je svojevremneo u intervjuu za naš magazin.

Priznao je i da se vjerovatno ne bi oženio da nije upoznao baš nju jer misli da neka druga žena ne bi mogla biti uz njega.

– Vjerujte, da mi ona nije supruga, vjerovatno se nikada ne bih oženio. Toliko sam teška osoba i nijedna druga ne bi mogla da bude uz mene, a da ne odustane. Nisam vjerovao da ću se ikada oženiti, u mladosti sam bio zvijezda koja nije željela obaveze bilo koje vrste. Ipak, imao sam sreće i vrlo malo pameti da se oženim i naš brak je i danas stabilan, rekao je za Kurir.

Prije desetak godina otkrio je i tajnu njihova uspješnog braka.

– Duže smo u životu zajedno nego što smo bili jedno bez drugog. Nakon svih tih godina još uvijek imamo o čemu pričati, imamo što zajedno raditi. I ako se oko nečega trebamo svađati onda se svađamo oko tekstova. Ne filozofiramo oko budalaština tipa volimo li se ili ne. Smiješno mi je to. Filozofiranje o ljubavi pristaje samo američkim filmovima kao dio teškog promišljanja o životu. Ljubav je prirodna stvar, dogodi se, a o srodnim dušama banalno mi je pričati. Nama je u životu zanimljivo, dinamično. Ja sam dosta na putu pa možda i to pomaže opstanku našeg braka. No niti smo mi iznimka, niti je estrada kompletan idiotluk u kojemu caruju seks, droga, alkohol, rock i ludilo. Znam puno brakova u tom poslu koji su opstali, vole se i zabavno im je zajedno, ispričao je za Večernji list.

Pročitajte još