Zašto Petar Grašo nikada ne skida sunčane naočale?

Piše: L. B.

Petar Grašo godinama važi za jednog od najboljih vokala, a njegove pjesme obožava publika širom regiona. Osim po izvanrednom glasu, poznat je i po istančanom modnom ukusu, a posljednjih godina primijetili smo da naočale za sunce ne skida ni ljeti ni zimi, a nosi ih čak i po mraku.

Kako se ispostavilo, Petar Grašo naočale ne nosi samo kao modni dodatak, već za to ima poseban razlog.

Naime, pjevač nosi dioptrijske naočale sa fotohromatskim sočivima koje se automatski prilagođavaju uslovima osvjetljenja, a veoma su pogodne za osobe koje preferiraju spoj mode i funkcionalnosti.

Sočiva efikasno blokiraju UV zrake i mogu se značajno zatamniti, čak do 80 posto, na otvorenom, pružajući zaštitu od odsjaja, pišu hrvatski mediji.

Fotohromatska sočiva, poput onih koje preferira popularni pjevač, nude praktično rješenje za osobe sa potrebom za korekcijom vida koje također žele praktičnost zaštitu od sunca.

Ove naočale, također, osiguravaju udobnost i jasnoću vida u različitim uslovima osvjetljenja.

Besprijekorno prilagođavanje različitim intenzitetima svjetlosti omogućava pjevaču da održi svoj prepoznatljiv izgled uz istovremeno održavanje oštrine vida i zaštite očiju.

Iako po bontonu nije pristojno nositi naočale za sunce u zatvorenim prostorijama, Petar Grašo ima opravdanje jer ih nosi prvenstveno zbog vida.

Pročitajte još