Modne ovisnice osvojila je ‘metoda 333’: Evo šta ona predstavlja

Piše: L. K. P.

Ideja o razvoju minimalističkog ormara, koji je i koncizan i osmišljen kao cjelina, a ne dio po dio, posljednjih godina sve je popularnija. Iako se nekim modnim entuzijastima ta ideja čini nategnutom, njene prednosti su ipak brojne. Doista, capsule garderoba, kako je nazivaju u industriji, ekonomična je koliko i ekološka jer zahtijeva od vas da ograničite svoju modnu kupnju i, iznad svega, da nosite ono što već imate.

To nije sve jer je studija koju je provela dr. Aurore Bardey o ‘modnom detoksu’ pokazala da korištenje minimalističke garderobe pogoduje smanjivanju svakodnevne tjeskobe. Izgradnjom takve garderobe u ormaru jutarnje modne nedoumice postaju stvar prošlosti.

Odakle početi u stvaranju capsule garderobe? Odgovor se krije u takozvanoj metodi 333, a koja je prvenstveno zaživjela na TikToku.

Šta je metoda 333?

Popularizirala ju je tiktokerica Rachel Spencer (@rachspeed), a izaziva nas da za početak odaberemo samo devet predmeta iz svoje garderobe.

Konkretnije: tri gornja, tri donja komada i tri para cipela, sve prilagođeno godišnjim dobima, naravno.

Iako se čini da je ova količina odjevnih komada i obuće jednostavno premala, Spencer dokazuje suprotno, uspjevši razviti čak 19 stajlinga pomoću tih devet odabranih komada. Upravo navedeno smatra se temeljem capsule garderobe – mogućnost stvaranja što više lookova s minimalnim brojem komada u ormaru.

Da, neki će reći da to djeluje jako dosadno i bezlično, ali ova tiktokerica dokazuje da nisu u pravu.

@rachspeed when your 333 style method gets a vogue article you bring it to fashion week !! #capsulewardrobe #outfitideas ♬ original sound – Rachel Spencer

Njena metoda potiče na promišljanje o odjeći i obući koju inače ne bismo kombinirali, ali i da nas potakne da preispitamo sam način na koji ih nosimo. Džemper s rastezljivim ovratnikom tako se može nositi na nekoliko načina, a kardigan zakopčan, potpuno otvoren, spuštenih ramena ili čak naopako s otvorom na leđima za seksepilniji look.

Spencer također pokazuje da je moguće unijeti printove i jake komade u sezonsku capsule garderobu kako bi se stvorili zanimljivi outfiti. Naprimjer, možete se odlučiti za hlače s pritom leopardova krzna – bezvremenski je, ali trenutno vrlo trendi – čije se boje slažu s bijelom, crnom, smeđom, crvenom ili ružičastom. Ovoj selekciji dodajte par crvenih cipela (Mary Jane, balerinke ili natikače) za večernje kombinacije ili za uljepšavanje dnevnih izdanja.

Bez obzira na devet predmeta koji čine sezonsku minimalističku garderobu, dobro je zapamtiti da su dodaci također oni koji daju sasvim novu dimenziju osmišljenim stajlinzima.

Ovisno o odabranoj torbi, prstenju nagomilanom na zglobovima prstiju, ogrlicama oko vrata, odabranom remenu ili kapici na glavi, outfit sastavljen od iste odjeće i obuće više nema isti izgled.

Pročitajte još