Pokazalo novo istraživanje: Ukusan topli napitak prije spavanja mogao bi začiniti vaš seksualni život:

Piše: L. K. P.

Svi smo svjesni da određena hrana može ponuditi niz zdravstvenih dobrobiti – od održavanja mladenačke kože do smanjenja rizika od raka. Ali jeste li znali da postoji uobičajeno piće prije spavanja koje bi moglo poboljšati vaš seksualni život?

Stručnjaci sugeriraju da konzumiranje vruće čokolade prije nego što uskočite u krevet s partnerom može pozitivno utjecati na vašu izvedbu povećavajući vašu izdržljivost.

Štaviše, čini se da je vruća čokolada također najpopularnije piće prije seksa među odraslima, prema nedavnom istraživanju. Gotovo jedan od pet (19%) učesnika priznao je sklonost prema ugodnom čokoladnom napitku prije nego što skrene akcija.

Podatke je prikupila stranica za upoznavanje bračnih parova ‘Illicit Encounters’, te je na pitanje odgovorilo 2.000 odraslih.

Topla čokolada i čaj za doručak prednjače u anketi s 19%, dok je još 12% priznalo da prije seksa uživaju u alkoholu.

Šoljica toplog mlijeka je na četvrtom mjestu s 10%, jer su ispitanici otkrili da im pomaže da se opuste.

Čaj od paprene metvice, čaj od kamilice i kafa također su se našli na popisu.

Ostalih 5% priznalo je da vole ostati hidrirani prije bilo kakve naporne aktivnosti te popiju tek čašu vode.

Glasnogovornica ‘Illicit Encountersa’, Jessica Leoni, nije bila iznenađena time da je vruća čokolada na vrhu ankete te je opisuje kao nešto vrlo erotično.

– Čokolada je afrodizijak pa to ima savršenog smisla – objasnila je.

Naime, čokolada zaista može poboljšati vaš seksualni život zbog svojih afrodizijačkih svojstava. Slatki užitak sadrži aminokiselinu L-arginin koja pojačava osjet i osjetljivost tijekom intimnih trenutaka.

Čokolada može poboljšati protok krvi i usmjeriti dušikov-oksid u erogene zone, povećavajući osjetljivost na dodir.

Ako želite maksimalizirati svoju seksualnu snagu koristeći čokoladu, ona tamna je idealna.

Tamna čokolada ima veći sadržaj L-arginina, koji može pomoći u smanjenju krvnog tlaka i poboljšanju zdravlja srca, što potencijalno dovodi do povećane izdržljivosti za dugotrajnije intimne seanse.

Ne samo da čokolada znanstveno djeluje u spavaćoj sobi, već ta poslastica također podiže naše raspoloženje. Sadrži feniletilamin (PEA), nazvan ‘romantična kemikalija’, koja potiče osjećaje radosti i privlačnosti, piše Daily Star.

Pročitajte još