Najpraktičniji kolač u toplim mjesecima godine pravi se veoma brzo, a oduševit će vas njegov pun i intenzivan ukus
Ako želite da probate nešto sasvim drugačije, ali bez provođenja sati u kuhinji, ovaj superbrzi recept za domaći čokoladni kolač od jabuka sjajan je izbor.
U pitanju je dezert koji se sastoji samo od jabuka i čokolade.
Miris će biti fenomenalan, ukus takođe, a imajte u vidu i sljedeće: što su jabuke slađe – to bolje.
Sastojci:
4 jabuke
250 g vaše omiljene čokolade
Priprema
Ogulite jabuke i isjeckajte ih na kockice. Prokuhajte ih dok ne omeknu.Otopite čokoladu.
Stavite kockice jabuke u blender, pa prelijte otopljenom čokoladom (sačekajte da se malko prohladi, da ne pokvarite blender), pa blendajte dok se lijepo ne sjedini.
Izlijte u posudu za pečenje (po želji, obloženu pek-papirom, folijom i sl), protresite da se lijepo rasporedi, pa stavite u frižider. Ako ne uspjeva da se stegne, slobodno odložite u zamrzivač na nekoliko sati.
Po želji možete ukrasiti kriškama jabuka.
Izvor: Glossy.rs