Varja Topalović iz “Survivora” nakon ispadanja iz takmičenja: Ni glad mi nije toliko teško pala, vjerovatno od stresa koji sam svaki dan imala

Piše: L. K. P.

Bivša učesnica „Survivora“  Varja Topalović (26) stekla je veliki broj fanova tokom učešća. Show je napustila prije nekoliko epizoda. Osvojila je srca gledatelja, ali je njeno, crveno pleme nekoliko puta nominiralo za duel. Varja kaže da se u “Survivor” prijavila još prije dvije godine, kada je pobijedio Stefan Nevistić. Inače, Stefan je Varjin kolega s fakulteta. Bila je spremna i tada, ali se tek ove godine takmičila.

– Svidio mi se koncept takmičenja, podsjetio me na fakultetske dane i htjela sam probati nešto novo – kaže simpatična takmičarka za Novu TV koja je pohađala Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja.

Svoj odlazak iz showa je očekivala.

– Stvarno sam se maksimalno trudila, neke stvari su mi išle bolje, neke lošije, ali uvijek sam davala sve od sebe, što i mislim da je bit ovog takmičenja – rekla nam je.

Nakon što je izašla iz showa se počastila finom hranom, ali je nastavila i s vježbanjem.

– Prije svega sam se kupala jedno tri puta dnevno, a onda s porodicom i prijateljima uživala u burgerima, pizzama i ostalim nezdravim stvarima! Ali svakako, nastavila sam s treniranjem, želim ove godine ispuniti sve svoje ciljeve – otkrila je.

Njen tim je nekoliko puta nominirao za duel te su otvoreno pričali o tome da ju žele izbaciti. Kako nam kaže, ne ljuti se na njih.

– Ja sam na početku imala par pobjeda, krenula sam gubiti na poligonima i veliki pritisak sam imala od strane plemena. Oni su od samog starta krenuli glasati za mene, svaki dan su 0/24 h pričali o meni, o taktici, o tome kako sam samo ja problem, tako da pet tjedana je fokus bio samo na meni i nitko nije ni razmislio o nekom drugom rješenju. Ali dobro, ne ljutim se, to je sve igra, eto četiri puta im nije uspjelo, ali peti je – rekla je pa dodala:

– Bilo je nekih priča da bi pleme možda, osim za mene, glasalo i za Ognjena u posljednjem mom duelu, ali dobro, dogodilo se da sam izglasana ja, ja sam to očekivala. A sad da i mislim da sam zaslužila, pa svako od nas bi rekao da nije, ali sad više nije ni bitno. Varji je u showu bilo najteže to što je, kako tvrdi, bila konstantno okružena negativnom energijom i ljudima koji su joj stvarali pritisak.

– Čak mi ni glad nije toliko teško pala, vjerojatno od tog stresa koji sam svaki dan imala – kaže.

Pročitajte još