Pet najpopularniji bob frizura za proljeće: Ovako ćete biti u centru pažnje

Piše: L. K. P.

Ako postoji jedna frizura koja je vladala ulicama, modnim pistama i crvenim tepisima posljednjih 12 mjeseci, onda je to apsolutno bob. I to nas možda ne treba toliko iznenađivati jer je bob bezvremenska frizura koja nikad nije izašla iz mode; samo se preobražavala i mijenjala stilove.

Prošle su godine vladali italijanski bob, pariški bob, holivudski bob te bob iz 90-ih, a ove godine svjetski frizerski stilisti predviđaju da će sljedećih pet inačica – inspiriranih poviješću – biti najpopularnije. Bilo da se želite ošišati ili tražite novi stil za svoju postojeću bob frizuru, na pravom ste mjestu.

5 najpopularniji bob frizura za proljeće 2024.

Barokni bob

Glamurozne kovrče i naglašen volumen glavne su karakteristike ove frizure inspirirane baroknim dobom složenog filigranskog umijeća. Ova vrsta frizure odiše elegantnim i profinjenim izgledom koji se lako postiže. Zamolite frizera za midi ili dugi bob sa slojevima koji uokviruju lice, a zatim svojoj frizuri udahnite ozbiljnu dozu bujnosti pomoću okrugle četke za kosu.

Mikrobob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFIA ANRÓ (@sofianro)

Prema mišljenju britanskih frizera, ove će godine vladati mikrobob – najkraća inačica boba. Sve kraće od toga spade u pixie. Mikrobob “pada” između čeljusti i jagodične kosti i zahvaća donji dio uha. Bio je izrazito popularan kasnih 80-ih i ranih 90-ih. Ovo je frizura koju ćete obožavati ako težite jednostavnosti te brzom sušenju i stiliziranju. A kako raste, možete istraživati druge stilove bob frizura.

Grunge bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Grunge bob ili bixie inspiraciju crpi iz povijesti; sjetite se Winone Ryder, Cameron Diaz i Drew Barrymore iz 90-ih. Ovo je odvažnija, “umjetnička” sestra pariškog boba koju karakterizira “meko” šišanje, slojevitost i prirodna tekstura kose. Prekrasno uokviruje lice uz dodatak kratkih, à la Bardot šiški. Ovom opuštenom frizurom poručujete: “Ovakva sam se probudila”.

Flipped bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BellaNaija Beauty (@bellanaijabeauty)

Tražite cool način da nosite svoj tupi bob? Dovoljno je da mu izvijete vrhove. Kad je Gigi Hadid ošišala svoju prepoznatljivu dugu kosu u korist midi-boba, na Instagramu je debitirala izgledom s blago izvijenim vrhovima. U siječnju ove godine J Lo je dramatično stigla na modnu reviju s wet lookom izvijenim vrhovima kose. Ovaj jednostavni trik koji možete izvesti uz pomoć okrugle četke ili pegle za kosu može u potpunosti transformirati vašu bob frizuru.

Tupi bob midi dužine

Ovo je klasična i svestrana inačica boba koja nikad ne izlazi iz mode, a trend je pokrenula Hailey Bieber. Krasi ga dužina kose do brade/čeljusti i ravna linija kose, a ove će godine biti najtraženija upravo midi dužina. To je jednostavan i elegantan izgled koji se može prilagoditi individualnim željama. Laska različitim oblicima lica, a najljepše izgleda ako ga uparite s opuštenim valovima ili kovrčama.

Pročitajte još