Tarik Filipović objavio rijetku porodičnu fotografiju: Njegovu sestru Eminu nikad niste vidjeli

Piše: L. K. P.

Jedan od omiljenih glumaca i voditelja u regionu Tarik Filipović veoma je vezan za svoje roditelje oca Omera i majku Seku. Rođeni Zeničanin sa dugogodišnjom adresom u Zagrebu ima i stariju sestu Eminu, o kojoj se veoma malo zna i koja se gotovo nikada ne pojavljuje u javnosti.

No, na njegovim društvenim mrežama uspjeli smo pronaći jednu zajedničku fotografiju na kojoj Tarik poziora sa roditeljima, suprugom Lejlom i sestrom Eminom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarik Filipović (@tarikfilipovic)

U jednom intervjuu Tarik se prisjetio djetinjstva u Zenici i odrastanja sa starijom sestrom.

– Bio sam fino odgojeno dijete koje je dosta vremena provodilo na ulici. Zenica je bila takav grad. Bio sam prilično nestašan, ali prikrivao sam to svojim šarmom. Moja starija sestra Emina bila je uzorna učenica i tjerala me da budem dobar, a ja sam se malo krpao uz njenu slavu. Išli smo zajedno u osnovnu i srednju pa su mi profesori znali govoriti:

„Bože, Tariče, onakva sestra, a ti nisi baš kao ona“.

Bila je breme za mene u tom trenutku, moram priznati. Kažu najljepše je đačko doba. E pa meni nije bilo. U školu se ne bih vratio. Nikad nisam imao veće strahove i paranoje nego od ispitivanja, kontrolnih, informacija…, prisjetio se Filipović.

– Zahvalan sam mojoj starijoj sestri Emini koja me, nakon neuspješnih pokušaja da postanem vrhunski sportista, odvela u Dječje kazalište u Zenici u kojem je ona već bila zvijezda, i zbog koje sam danas to što jesam, rekao je Filipović  u misiji  “U svom filmu” koju vodi Tončica Čeljuska.

 

Pročitajte još