Za sve ljubitelje čokolade donosimo recept za jednostavni tart s čak – tri vrste čokolade. Pored toga što se ne peče, sprema se zaista lako, a najviše vremena oduzima čekanje, kako bi se svaki čokoladni sloj stegnuo. U nastavku možete pronaći recept za bombastični kolač koji će oduševiti cijelu porodicu, a vama dokazati da čokolade ipak, nikad nije previše.
Sastojci:
Podloga:
200 g mljevenog keksa
80 g rastopljenog maslaca
1 kašika kakaa
4 kašika mlijeka
Bijeli ganaš:
120 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
Mliječni ganaš:
120 g mliječne čokolade
50 ml slatkog vrhnja
Tamni ganaš:
70 g tamne čokolade
70 ml slatkog vrhnja
30 g maslaca
Priprema:
Pripremite podlogu. Pomiješajte keks, zatim umiješajte maslac pa na kraju mlijeko. Smjesu rasporedite u kalup pa odložite u frižider.
Svaki ganaš pravi se na isti način, prvo s bijelom čokoladom, zatim s mliječnom, a na kraju i s tamnom.
Slatko vrhnje zagrijati skoro do vrenja (ali ne smijemo zakuhati) pa preliti preko čokolade. Neka stoji nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, a onda sve dobro promiješati.
Bijeli ganaš rasporediti preko podloge pa odložiti u frižider na najmanje pola sata. Nakon toga na isti način napraviti mliječni ganaš, preliti preko bijelog dijela pa također staviti na hlađenje najmanje pola sata.
Na kraju na isti način pripremiti i tamni ganaš, samo što se s mlijekom treba zagrijati i maslac.
Tart ohladiti najmanje tri sata prije rezanja, a idealno bi bilo preko noći.
Izvor: zadovoljna.hr