Nikad ne biste pogodili: Evo kako danas izgleda i čim se bavi dječak iz filma “Otac na službenom putu”

Piše: I. H.

 

 

Moreno Debartoli imao je deset godina kada je zablistao u filmu „Otac na službenom putu”. Od tada je prošlo četiri decenije, a njegova popularnost ne jenjava.

 

 

– I danas mi na ulici često govore Malik, Malik, a ja se svaki put okrenem i nasmijem. Drago mi je zbog toga – prisjetio se jednom prilikom Moreno, koji je u svojoj prvoj ulozi stao rame uz rame sa Mikijem Manojlovićem i Mirom Karanović.

 

Na filmu se našao sasvim slučajno

 

Producenti filma posjetili su školu u koju je išao kako bi našli dječaka koji će glumiti Malika. Moreno, koji je tada igrao fudbal sa drugovima, zamolio ih je da se pomjere sa igrališta.

 

Taj njegov stav oduševio je reditelja, koji je odmah odlučio da ga angažuje.

 

– To je jedno lijepo iskustvo, koje mi je mnogo pomoglo u životu. Naučio sam kako se nositi sa egom – priznao je Moreno koji, ipak, nije želio nastaviti glumačku karijeru.

 

 

Strast prema kuhanju vodila ga je na razne strane svijeta. U Londonu je stekao diplomu “Le Cordon Bleu” akademije za majstora peciva.

 

 

U Tel Avivu, gdje je živio sa roditeljima, nekoliko godina je radio kao šef-kuhar za peciva i catering. Završio je i marketing i tako dodatno proširio znanja koja koristi u ugostiteljstvu.

 

 

Iz Izraela se preselio u Sarajevo, zatim u Rijeku, gdje je 2019. otvorio slastičarnu „Slon”.

 

– Toliko se trudimo da kolači izgledaju lijepo da smo morali skloniti dekoracije jer su ljudi mislili da je riječ o plastici – ispričao je u jednom intervjuu Moreno Debartoli, koji u svemu što radi njeguje perfekcionizam.

Moreno Debartoli oženjen je Ruskinjom, sa kojom ima sina i kćerku.

 

 

 

Izvor: hello.magazin

Pročitajte još