Kate Middleton i princ William slave 13. godišnjicu braka: Ova im je najteža koju su doživjeli

Piše: L. K. P.

Princ William i Kate Middleton proslavili su 13 godina braka predivnim portretom fotografiranim na dan vjenčanja. Kraljevski par odlučio je godišnjicu braka obilježiti ‘vrlo drugačije’ budući da je to uslijedilo nakon Kateine ​​dijagnoze raka.

Prema kraljevskom komentatoru Richardu Fitzwilliamsu, princ i princeza od Walesa neće proslaviti ovaj poseban dan na veliki način jer je Kate trenutno podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji nakon velike abdominalne operacije u januaru. Bit će to privatna stvar ove godine.

Princ William dugo je izlazio s Kate, prije nego što su se vjenčali 29. aprila 2011. u Westminsterskoj opatiji.  Kraljevski par počeo je izlaziti tokom boravka na Univerzitetu St. Andrews 2001. i ostali su prijatelji tokom studija. Zaručili su se 2010. i zajedno su se pojavili u intervjuu.

– Postojao je dobar temelj. Sada iskreno vjerujem da je to što smo jedan drugome prijatelj velika prednost, rekao je tada William.

Kasnije su zajedno dobili troje djece – princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa.

Nazivajući to ‘brakom istomišljenika’, kraljevski stručnjak je rekao da su se oboje usredotočili na roditeljstvo svoje djece usred tekuće drame kraljevske porodice. Žele osigurati da ‘njihova djeca rastu na što je moguće normalniji način’. Dok je Kate bila na liječenju u bolnici, objavljeno je da je princ William preuzeo ulogu roditelja i nastavio s odgojem.

Uprkos činjenici da su se za vrijeme Kateine ​​dijagnoze raka o djeci brinule njihove dadilje, glavni prioritet princa i princeze od Walesa bio je odgojiti svoju djecu na savršen način.

William i Kate već su prije obilježili godišnjicu braka dijeljenjem porodičnih slika ili videa. Na desetu godišnjicu braka podijelili su divan porodični video, prošle godine je to bila fotografija kako zajedno voze bicikle.

 

Pročitajte još