One su najštedljivije princeze na evropskim dvorovima: Vole nositi maminu odjeću

Piše: L. K. P.

Iako na raspolaganju imaju odjeću i modne dodatke najpoznatijih svjetskih dizajnera, neke princeze obožavaju reciklirati staru odjeću te s ponosom nose mamine komade.

Danska princeza Isabella obožava nositi maminu odjeću. Kad je u aprilu 2022. godine išla na krizmu, idealno izdanje za primanje sakramenta svete potvrde našla je u ormaru svoje mame.

Za ovu priliku odabrala je trodijelno Max Marino odijelo u bijeloj boji koju je kraljica Mary nosila tijekom državničkog posjeta Južnoj Koreji 2019. godine.

I Marijina mlađa kćerka Josephine katkad zna posuditi nešto iz maminog ormara. Na svetoj misi u Aarhusu ove godine bilo je vidljivo da je prisvojila mamin lila kaput iz Andiate.

Na svečanoj dodjeli Nobelovih nagrada u Stockholmu 2018. godine krunska princeza Victorija nosila je balsku haljinu s potpisom Nine Ricci. Riječ je o kreaciji koju je posudila od svoje mame, a koju je kraljica Silvija nosila 1995. godine na istoj ceremoniji.

Krunska princeza Viktorija u istome duhu odgaja i svoju djecu, pa ne čudi što je princeza Estelle reciklirala njezinu haljinu za 50. obljetnicu od krunjenja njezina djeda Carla XVI. za švedskog kralja.

Na svečanosti se pojavila u voluminoznoj zelenoj haljini modelu iz Conscious kolekcije H&M-a koju je Victorija nosila godinu dana ranije.

Lady Louise Windsor katkad zna potražiti modnu inspiraciju u ormaru svoje mame. Na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle 2018. godine nosila je mini haljinu svoje mame, a koju je vojvotkinja od Edinburgha nosila na Wimbledonu godinu dana ranije.

 

Pročitajte još