Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta

Piše: L. K. P.

Ko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira? Iskoristite sezonu jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas.

 

Sastojci za cheesecake s jagodama za dvije osobe:

125 grama sira mascarpone

150 grama jagoda

4 tvrda keksa

1 limun

1 kašika kristalnog šećera

2 kašika šećera u prahu

1 kašika maslaca

Priprema cheesecakea s jagodama:

U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu kašiku limunova soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebne tri do četiri minute.

Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše i utisnite je na dno. Nježno izmiješajte mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda.

Izvor: zadovoljna.hr

Pročitajte još