Recepti za tri večere idealne za žene preko 50 godina: Lako se prave i čuvaju vitku liniju

Piše: L. K. P.

Želite li zadržati vitku liniju ili se riješiti suvišnih kilograma, morat ćete pripaziti na prehranu i na to što unosite u organizam, a ovo dvostruko vrijedi za žene u zreloj dobi kad se metabolizam usporava i kad je lako skupiti višak kilograma.

Neki radije pribjegavaju brzim dijetama, no ako želite trajne rezultate, morat ćete promijeniti navike i obratiti pozornost na to kakve namirnice unosite, u kojoj količini i u koje vrijeme.

 

Stručnjaci tvrde da biste večeru trebali jesti otprilike dva sata prije odlaska na spavanje. Za posljednji obrok u danu obično se biraju namirnice koje su lako probavljive, a mi smo za vas odabrali tri večere koje su neodoljivo ukusne, čuvaju liniju i ne dodaju kilograme.

  1. Piletina s kvinojom i povrćem

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 šoljica kvinoje
  • 2 mrkve nasjeckane
  • 1 crvena paprika izrezana na kolutove
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber, origano po ukusu

 

Priprema:

Piletinu posolite, pobiberite i pržite na malo maslinovog ulja dok ne porumeni.

U drugom loncu skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Na istom maslinovom ulju popržite mrkvu i crvenu papriku. Povrće pomiješajte s kuhanom kvinojom i poslužite uz pečenu piletinu.

 

  1. Losos s pireom od karfiola

Sastojci:

  • 2 fileta lososa
  • 1 glavica karfiola
  • 2 kašike maslaca
  • sok od pola limuna
  • sjeckani peršun
  • so i biber po ukusu

 

 

Priprema:

Losos začinite solju, biberom i sokom od limuna, pa pecite u rerni dok ne postane sočan. Skuhajte karfiol, pa je pasirajte – dodajte maslac, so i biber. Losos poslužite na podlozi od pasiranog karfiola, a možete ga posuti i peršinom.

 

  1. Integralna tjestenina s povrćem

Sastojci:

  • 200 g integralne tjestenine
  • 1 tikvica, narezana na tanke trakice
  • 1 nasjeckana crvena paprika
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • nasjeckani bosiljak
  • origano
  • so, biber po ukusu

 

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Na srednje jakoj vatri popržite češnjak na maslinovom ulju pa dodajte povrće, pospite bosiljkom, origanom, soli i biberom i kuhajte dok sastojci ne omekšaju. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite toplo.

Pročitajte još