Bloger Gastroseksualac: Znaš kad meni naumpadne pita

Piše: Redakcija

Pita je za mene afrodizijak. Ne vjerujete? Evo kako: kada moja žena kaže kako je odlučila praviti pitu za našu malu porodicu, ja odmah skočim do prodavnice i kupim flašu crnog vina.

Vino rashladim na onu taman temperaturu i čekam da počne. Nije bitno koja pita, ali neka u ovoj priči to bude sirnica. Kada vidim da je počela sitniti sir, miješati pavlaku i jaja, a kako su ovi hladni novembarski dani, ja odmah uključim grijanje na najjače i rernu. Dok ona slaže zdjelice u špalir, oko nje kružim kao bengalski tigar oko svoga plijena. Kada pripremi smjesu za pitu, ja otvorim flašu vina i ponudim svoju dragu. Stan se već ugrijao ali ne smanjujem, nego čekam da još i vino počne raditi svoje.

Onda moja draga, izvadi brašno, so, vodu… sve ono što je potrebno za jufku. Tad se već pozicioniram sa svojom čašom vina na jednu stranu stola, nasuprot mene će ona razvlačiti jufku. I čekam strpljivo. S obzirom na to da je i rerna već učinila svoje, u našoj kuhinji je jako vruće, pa moja draga onako naivna i u neznanju počne svlačiti onaj višak odjeće koji objektivno i smeta kada se pita pravi.

Eh, tu počinju slasti. Kada počne jufku razvlačiti oklagijom ispred mene, a njene grudi k’o dvije dinje gledaju u oklagiju i počinju ples. Čas mi se približavaju, a čas udaljavaju pred mojim očima, ja natočim po još jednu čašu vina. Onda kao hipnotiziran pratim rad nad jufkom.

Nakon što je razvukla jufku, kao onaj tigar s početka priče, skočim na sredinu kuhinje. Počinjemo sa stavljanjem fila na jufku, i tu se stalno naginje nad stolom… eh. I ja se onda slučajno nađem tu oko stola, i svoju ruku nekako isprljam brašnom, te svojom velikom šapom markiram tu «jabuku» da je moja i samo MOJA.

Kada pitu složi u pleh, ja sam već pomalo razularen, i sam predlažem, kako ću okupati i uspavati djecu, očistiti kuhinju i uraditi sve ono što je već poznato kao ženin afrodizijak. Potrebne sastojke za pitu neka vam kaže ona, a muškarcima savjetujem da uživaju u procesu proizvodnje. Prizori su k’o u sevdalinkama.

Preporučena muzička podloga

Mostar Sevdah Reunion: “Oči moje, kletvom bih vas kleo”

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti