I veza na daljinu može da funkcionira, evo i kako

Piše: Redakcija

Veza na daljinu nikada nije jednostavna za održavanje poput normalne veze u kakvoj se možete vidjeti kada god poželite. Posebno ako niste od samog početka u vezi na daljinu nego se ona dogodila spletom okolnosti, postoje razni faktori koji mogu narušiti vašu daleku ljubav. No kako se to ne bi dogodilo, savjetujemo vam da se pridržavate sljedećih pravila veze na daljinu. 

1. Postavite granice u vezi prije nego što se raziđete

Iako vrijeme koje provodite skupa želite ispuniti samo lijepim trenucima, za dobro vaše veze trebali biste razgovarati i o teškim stvarima koje daljina donosi. Razgovarajte o pravilima i granicama koje želite da vaš partner poštuje i obrnuto. Primjerice, koliko često se trebate čuti, posjećivati i slično. 

2. Pronađite načine kako biste pokazali partneru koliko ga volite

Možda niste fizički skupa, no to ne znači da niste jedno drugom neprestano u mislima. Pronađite način kako da partneru uljepšate dan i da ga iznenadite. Na primjer, pošaljite mu paket omiljenih slatkiša i grickalica, isplanirajte filmsku večer u kojoj ćete sinkronizirano gledati isti film i komentirati ga telefonski… Isprobajte različite stvari i pronađite ono što najviše odgovara upravo vašoj vezi i vašem odnosu. 

3. Napravite i seksualni plan

Razmislite želite li imati isključivo fizičke seksualne odnose kada se vidite ili vam se također sviđa ideja telefonskog seksa. Kada to ustanovite, razgovarajte s partnerom o njegovim željama i zamislima. Možda će vam se to na početku činiti čudno, međutim uz zajednički trud mogla bi to biti jedna prava avantura. 

4. Pomno isplanirajte zajednički vikend 

Vjerujemo da kada dođe trenutak da napokon provedete neko vrijeme skupa na umu imate samo maženje pod dekicom i gledanje filmova. Međutim, to i nije baš najbolja ideja. Iako niste stalno skupa, vaša veza zbog toga može postati dosadna. Čak i kada ste u vezi na daljinu trebate isprobavati nove stvari kada se vidite. Dogovorite zajednička putovanja, odlazak u adrenalinski park, kušanje nove hrane i slično. Isplanirajte zajedničko vrijeme koje će uključivati i maženje i odmaranje, ali i stvaranje zajedničkih uspomena. 

5. Dajte partneru prostora

Ironično, zar ne? No čak i u vezama na daljinu osobni prostor je prijeko potreban. Nema nikakve potrebe slati mu 50 poruka svakodnevno i znati svaki njegov korak. Vratite se na prvo pravilo i sjetite se koliko je važno dogovoriti vrijeme kada ćete se čuti i koliko puta. Nemojte ga tjerati da zbog vas bude prilijepljen za telefon i propušta predavanja, posao ili bilo što drugo što je, uz vas, vrlo bitan dio njegovog života. 

6. Zaboravite na ljubomoru 

Mala doza ljubomore koja pokazuje da vam je stalo je normalna. No opsesivna ljubomora često zna preuzeti kormilo u vezama na daljinu, što vrlo često rezultira njihovim krahom. Gradite svoju vezu na povjerenju, sigurnosti i ljubavi. Ako vas nešto muči, razumno razgovarajte s partnerom o tome, nemojte instantno izazivati nepotrebnu svađu. 

7. Ignorirajte neopravdane strahove

Znamo koliko veza na daljinu može biti teška i naporna. Međutim, ako je vaša ljubav iskrena i jaka, nema potrebe zatrovati je strahom i sumnjom. Znamo da vam vaš partner nedostaje i da vam je potreban u mnogim trenucima, međutim njegov ili vaš odlazak imao je važan razlog i to je samo mali dio života koji morate prebroditi. Sve negativno maknite iz fokusa i koncentirajte se isključivo na pozitivne stvari na kojima ste zahvalni u vašoj vezi. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti