Nakon 24 godine: Nirvana ponovo svira zajedno

Piše: Redakcija

Od tragičnog samoubistva Kurta Cobaina prošlo je više od 24 godine. Isto toliko je prošlo od posljednje svirke Nirvane – živući članovi benda nisu zajedno svirali Nirvanine pjesme sve do jučer.

Tokom jučerašnjeg koncerta Foo Fightersa u Seattleu kojima je predgrupa bio Krist ov novi bend Giants in the Trees o kojem smo već pisali prošle godine, tri nekadašnja člana Nirvane odsvirali su manje poznatu “Molly’s Lips” s Nirvaninog kompilacijskog albuma “Incesticide”, inače obradu benda The Vaselines. Na službenom Twitteru Nirvane osvanula je fotografija na kojoj se nalaze nekadašnji bubnjar Dave Grohl, basist Krist Novoselic i gitarist koji ih je pratio na turnejama Pat Smear.

 
Mnogi su već počeli zazivati turneju i svojevrsni reunion Nirvane, no sva trojica su takve prijedloge srezali u startu već nekoliko puta. Naime, smatraju da je Kurt bio alfa i omega Nirvane, te da je s njegovom smrti Nirvana zauvijek prestala postojati, prenosi Muzika.hr.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti