Asia Argento ima svoju stranu priče: Napaljeni klinac me je zaskočio, sve je bilo čudno

Piše: Redakcija

Nakon što se otkrilo da je glumica Asia Argento platila mladom glumcu Jimmyju Bennetu 380.000 dolara da šuti o tome da ga je navodno silovala sa 17 godina, ona sad tvrdi da je on zapravo seksualno zlostavljao nju.

-Napaljeni klinac me zaskočio, seksala sam se s njim, bilo je čudno-stoji u glumicinim SMS-ovima koje je dobio TMZ.

Navela je da i “ostala kao smrznuta” dok se sve odvijalo.

-Asia je tad odlučila da neće tužiti Benneta za seksualno zlostavljanje-rekao je američkom tabloidu njen advokat Mark Jay Heller.

Međutim, kad je priča procurila u javnost, u Asijinom prvom  saopćenju stajalo je:

-Nikad nisam imala seksualnu vezu s Jimmyjem Bennetom – pisalo je.

Njen advokat sad tvrdi da je glumica to rekla jer “se to dogodilo samo jednom i nije u pitanju bila veza”.

Ona tvrdi da je Bennett, do tada njen dugogodišnji prijatelj iz filmskog svijeta, imao finansijskih problema i od nje “zelenaški pokušao iskamčiti novac”.

Podsjećamo, Bennett tvrdi da se silovanje dogodilo nekoliko sedmica nakon njegovog 17. rođendan au hotelskoj sobi u Kaliforniji. Ona je tad imala 37 godina, a dob za pristanak na spolni odnos u toj saveznoj državi je 18 godina.

Novac kojim je navodno ušutkala Benneta isplatio je, pišu američki mediji, njen dečko, nedavno preminuli kuhar Anthony Bourdain.

Inače, Asia Argento bila je jedna od prvih žena u Hollywoodu koja je javno progovorila o zlostavljanju koje je pretrpjela od producenta Harveyja Weinsteina. Zbog toga je postala i jedna od glavnih imena #MeToo pokreta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti