Mnogo više od vrhunskog igrača: Edin Džeko govori pet jezika, obrazovan je i možda je budući direktor Rome

Piše: Redakcija
Edin Džeko je, bez ikakve sumnje, jedan od najboljih svjetskih napadača. No, Dijamant je zagazio u 33. godinu i pred njim je ostalo još nekoliko sezona do završetka karijere, te mora misliti na budućnost.

Ugledni italijanski Calciomercato je večeras objavio kako će Džeko produžiti ugovor s Romom, te po završetku karijere ostati da radi u klubu na mjestu direktora zajedno sa legendarnim Francescom Tottijem.


 
-Džeko je u odličnoj formi i Roma će mu ponuditi produženje ugovora. Umjesto dosadašnjeg ugovora koji važi do 2020. godine prema kojem dobija 4,5 miliona eura godišnje, klub će mu ponuditi ugovor do 2021. godine s godišnjim primanjima u iznosu od 4 miliona eura. Po isteku tog novog ugovora Džeko bi imao 35 godina i plan Rome je da on po okončanju karijere postane direktor kluba i da radi zajedno sa Francescom Tottijem-javlja Calciomercato.


 
-Džeko je tokom proteklih godina marljivo učio i često išao u Sarajevo kako bi polagao ispite, te je nedavno postao vlasnik diplome studija ‘Menadžmenta u sportu’ i prvi je igrač Rome u historiji koji je diplomirao na fakultetu. To pokazuje da njegove ambicije nisu trenerske prirode, a kada uzmemo u obzir da on govori pet jezika: bosanski, češki, njemački, engleski i italijanski, logično je da po završetku karijere ostane u Romi na funkciji direktora- piše Calciomercato.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti