Frontman Beatlesa ima energiju kao mladić: Paul McCartney ponovo na muzičkom vrhu svijeta

Piše: Redakcija

Paul McCartney (76) vratio se u nedjelju na vrh top lista, nakon što je njegov autorski album zasjeo na prvo mjesto američke liste, prvi put nakon 36 godina.

Engleska legenda ima vrlo gust raspored turneje, a nije se štedjela na promociji albuma, gostujući u kasnim televizijskim programima u SAD-u i uživo emitirajući koncert iz željezničke stanice Grand Central u New Yorku.

Album je u njegovoj rodnoj Britaniji debitirao na trećem mjestu liste kojom drugi sedmicu zaredom dominira američki reper Eminem s albumom “Kamikaze”.

Otkako je objavljen 7. septembra, “Egypt Station” je u SAD-u prodat u 153.000 primjeraka, objavila je kompanija Nielsen Music.

McCartney, koji je kao solo izvođač na vrhu top liste debitirao 1982. s albumom “Tug of War”, drugi je muzičar s najvećim vremenskim razmakom između dva albuma na vrhu neke top liste.

Rekord drži Johnny Cash sa sedam mjeseci dužim razmakom od McCartneya, nakon što je album te country legende posthumno zavladao listom 2006.

Od “Tug of War”, McCartney je s antologijama Beatlesa četiri puta bio na vrhu američkih top lista.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti