Omiljena dizajnerica vojvotkinje od Cambridgea priznala gašenje robne marke; Modne kuće borit će se za naklonost Kate

Piše: Redakcija

Nakon što je modna dizajnerica Orla Kiely objavila kako su njeni proizvodi povučeni iz online prodaje a uskoro očekuje i gašenje lanca njenih prodavnica širom Engleske i Irske, sve se više govori o tome kako će princeza Kate Middleton morati pronaći novu dizajnersku kuću. Poznato je da su kreacije irske dizajnerice omiljeni modni komadi vojvotkinje od Cambridgea koja su u javnosti najčešće pojavljuje baš u njenim haljinama. Kreacije irske dizajnerice postale su prepoznatljive po stilu iz 70-ih godina kada su se nosili šareni strukirani kaputi, koje su karakterisale šare i velika dugmad različitih boja. Baš u takvoj odjevnoj kombinaciji često smo mogli gledati i Kate. 

Image result for orla kiely

Modna linija Kiely je zbog finansijskih problema bila prinuđena povući sa tržišta i posljednju kolekciju garderobe pa će na žalost brojni fanovi ove modne kuće ostati uskraćeni za svoje omiljene proizvode. Kako će to uticati na stil vojvotkinje i koju novu marku će biti prinuđena pronaći, ostaje da se vidi. Do tada, Modno-tekstilni muzej u Londonu organizovaće izložbu Kielynih proizvoda na kojoj će biti prikazane kolekcije ove kompanije proizvedene proteklih godina. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti