Peter Dinklage: Zajedno su 13. godina, a imena i spol djece kriju od javnosti

Piše: Redakcija

Serija “Igra prijestolja” na 70. dodjeli Emmy nagrada osvojila je priznanje za najbolju dramsku seriju. Šetajući crvenom tepihom najviše medijske pažnje pokupio je Peter Dinklage koji u istoimenij seriji glumi Tyriona Lannistera. Ovaj 49-godišnji glumac visok je svega 132 centimetra. Njegov patuljasti rast prouzrokovala je bolest koštana androhoplazija, a javila se zbog poremećaja gena za rast kostiju. Ranih 90-ih zadobio je povredu koja mu je obilježila lice od vrata do obrva, u toku nastupa s bendom Whizzy. Peter je slučajno zadobio udarac u koljenom u glavu i počeo krvariti na sceni. Nesreća se desila u jednom noćnom klubu u New Yorku.

Iako je zabljesnuo na crvenom tepihu Peter Dinklage svoj privatni život skriva od javnosti. Lijepa ljubavna priča završila je vjenčanjem 2005. godine s Ericom Schmidt direktoricom jednog pozorišta, koja je također i glumica. U 2011. godini dobili su i prvo dijete, kćerkicu, ali koliko su tajanstveni govori činjenica da nisu objavili ime djeteta. Par skriva i spol drugog djeteta koje je rođeno 2011. godine.

Upravo na ovoj prestižnoj dodjeli pratnja mu je bila supruga Erica, a ono što je njega najviše pogađalo kada je bio mlađi jeste njegov niski rast. 

– Bio sam ogorčen i vrlo nepristupačan. Ali što ste stariji, tako shvaćate da treba imati smisla za humor. To nije vaš problem, njihov je – rekao je Peter koji je u ponedjeljak navečer osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti