Medicina budućnosti

Piše: Redakcija

U posljednje vrijeme žene u našoj zemlji se sve više i hrabrije upuštaju u vlastiti biznis, a neke od njih su godinama u tome veoma uspješne. Branislava Rakonjac, osnivačica i direktorica Centra tradicionalne alternativne medicine i predsjednica Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta BiH, zasigurno zauzima visoko mjesto na skali uspješnih bh. žena. Do sada je izdala i tri knjige: “Produžite svoj život, ostanite mladi i zdravi uz bilje”, te “Moja iskustva u informoterapiji” I i II dio, a 01. aprila iz štampe su izašle i prve bh. alternativne novine “Korak po korak do zdravlja”, kojima je Branka direktorica i urednica.

Prema njenim riječima, žena u biznisu treba da bude poslovna, neposredna, nenametljiva i sabrana, žena koja zna šta hoće, kako bi nailazila na manje prepreka, poteškoća i problema u ostvarivanju svojih ciljeva. Ova majka četvero djece uspijeva uskladiti i poslovne i privatne obaveze, a ono malo slobodnog vremena koje joj preostane posvećuje nauci, pisanju i istraživanju.
Ideja i želja za proučavanjem biljaka i bavljenjem alternativnom medicinom rodila se dok je bila djevojčica.

Zaljubljena u bilje

– Zaljubljenik sam u ljekovito bilje od ranog djetinjstva. Moja majka je bolovala od epilepsije, a ja sam sanjala kako ću biti farmaceut, pomagati majci i drugim ljudima. Ta ljubav prema bilju ostala je do dan-danas. Radujem se što vidim da danas veliki broj ljudi s oduševljenjem i velikim povjerenjem pristupa alternativnoj medicini – kaže Branislava.

Najbogatijom i najsretnijom ženom na svijetu osjeća se kad pomogne i izliječi ljude koji joj se svakodnevno javljaju i dolaze u ordinaciju u Centru tradicionalne alternativne medicine. Kaže da je samo pomoću informoterapije do sada pomogla u izlječenju nekoliko stotina ljudi. Sarađuje i s velikim brojem ljekara, koji vjeruju u dijagnostiku pomoću informoterapije, kao dijela kvantne medicine, prihvataju njene nalaze, ali i sami šalju svoje pacijente u Centar.

Alternativne novine

Ovih dana iz štampe su izašle i prve bh. alternativne novine naziva “Korak po korak do zdravlja”, kojima je Branislava i direktorica i urednica.

– Ideja za novine rodila se nakon mojih učestalih gostovanja u raznim medijskim kućama u posljednje vrijeme, te velikog interesovanja građana, njihovih brojnih poziva i traženja savjeta za liječenje. A kako svi zainteresirani ne mogu doći u Centar, odlučila sam da i na ovaj način pomognem svima onima kojima je to potrebno, kao i onima koji žele sudjelovati u alternativnoj medicini. Prvi broj naših alternativnih novina izašao je 01. aprila. To je mjesečni časopis, koji se zasad može nabaviti u Centru tradicionalne alternativne medicine (UL. Sarajevskih gazija 28, te. 033 241 243, 033 241 569), a njegova promocija će biti upriličena 08. aprila 2014., u 18 sati, u velikoj sali Općine Stari Grad, u okviru mog redovnog mjesečnog predavanja “Preventivom do zdravlja”, pa ovim putem pozivam sve koji to žele da nam se pridruže i uveličaju našu promociju, a ujedno dobiju mnogo korisnih savjeta – kaže na kraju Branislava.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti