Elizabeth obožava gledati seriju o životu kraljevske porodice: Detalj koji ju je razljutio

Piše: Redakcija

Kraljica Elzabeth II jako voli gledati popularnu seriju “The Crown” koja govori o njenom životu i životu kraljevske porodice. Iako je na početku odbijala pogledati barem jednu epizodu, na naogvor svoga sina pogledala je jednu epizodu a ubrzo joj je serija dopala. No, kraljici je zasmetala jedna scena iz devete epizode drugog ciklusa u kojoj princ Charles koji je tek pošao u školu bude maltretiran od ostalih dječaka iz razreda. Posebno ju je pogodila scena u kojoj zbog Charlesovih problema u školi njegov otac Phillip viče na njega. 

– Kraljica je svjesna da većina gledalaca ovu seriju smatra realističnim prikazom života kraljevske porodice i da se to neće promijeniti. Bila je zaista uznemirena zbog načina na koji su pokazali princa Phillipa kao oca koji je potpuno neosjetljiv na probleme svog sina. Posebno joj je zasmetala scena u kojoj Philip ne pokazuje ni malo saosjećanja za Charlesa. To se nikad nije dogodilo – rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici. 

Istoričar Robert Lacey koji je dobro upućen u kraljevske porodične odnose smatra da je odluka princa Phillipa da pošalje mlađanog Charlesa u školu Gordonstoun koju je i sam pohađao, bila dobra odluka koja je pozitivno uticala na Charlesovo obrazovanje. I sam prin Charles je jednom prilikom izjavio kako mu je bilo jako teško tokom boravka u Gordonstounu jer se za razliku od drugih škola od svih polaznika zahtjevalo mnogo, kako u znanju tako i u fizičkoj spremi i diciplini. Iako je kraljičinia želja bila da mladi Charles pohađa školu u Etonu, kraljica je popustila pred Phillipovom zahtjevu. 

Pročitajte još