George Clooney o osvajanju Amal: Lagao da je otet kako bi ga ona branila

Piše: Redakcija

Uz holivudskog glumca Georgea Clooneya dugo se vremena vezivao epitet napoželjnijeg neženje, no, dolazak lijepe advokatice Amal u njegov život sve je promijenio. Naime, George je smatrao i u javnosti često govorio  kako “brak nije za njega”, te da nikada neće imati djecu, a sada slavi četiri godine braka i ima dvoje djece, blizance  Elle i Alexandera. Iako svoj brak nastoje držati daleko od očiju javnosti, slavni glumac je nedavno otkrio kako se snašao u ulozi oca i supruga. 

– Kada su se blizanci rodili, prva mi je pomisao bila da nešto ne “zeznem”. Mi smo odgovorni za dvoje djece. Želim da budu sretni. Želim da imaju dobar smisao za humor. Želim da imaju brojne interese. Želim da imaju razumijevanja za druge ljude. Važno je imati empatiju – rekao je George u intervjuu za “The Hollywood Reporter”.

No, ono što je, također dodao je i da nikada  nije bio sretniji.

– Svaki dan svog života, samo se osjećam sretnim. Imam sreće u karijeri, sretan sam da sam pronašao savršenu partnericu. Ponekad se u životu ne događa sve po vašem rasporedu, ali s vremenom pronađete osobu s kojom ste uvijek trebali biti. Tako se ja osjećam i znam da se i Amal tako osjeća – istakao je on. 

Image result for george i amal clooney met gala 2018

No, on je za britanski Express nedavno otkrio i to da se nikada prije nije toliko potrudio da osvoji neku ženu, kao što je to bio slučaj s Amal. Kako je ispričao za prvi sastanak je umjesto klasičnog odlaska u kino ili na večeru, izabrao da je pozove Abbey Road studios gdje je u to vrijeme snimao. U istom studiju svojevremeno su radili i The Beatlesi, a George i Amala trebali su uživati u izvedbi orkestra koji je činilo čak 150 članova. Ipak, atraktivna advokatica  je kasnila zbog poslovnih obaveza, a da mu se iskupi, pozvala ga je na piće i večeru.

– Bilo je to jedno vrlo popularno mjesta. Kada smo izašli, čekalo nas je 50 paparazza. Ali ona se suočila s tim kao šampion – otkrio je  Clooney. 

No, ono što je je jedan od zanimljivijih detalja njihove romanse je taj da je holivudski šarmer toliko želio osvojiti Amal da joj je “pisao pisma u kojima se predstavljao kao njegov pas Einstein”. Naime, on je u pismima, navodno, pisao da je “otet i da mu je potreban advokat”. Ova metoda se očigledno pokazala uspješnom s  obzirom na to da par uživa u svojoj svakodnevnici. 

Pročitajte još