Ove slavne žene nisu majke – i imaju svoje razloge za to

Piše: Redakcija
 

Neke slavne glumice bile su majke u filmovima i serijama, no ne i u stvarnom životu. Tako je i s poznatim pjevačicama, voditeljicama i javnim osobama, koje često prozivaju zbog toga. 

Jennifer Aniston ili Cameron Diaz sigurno su sto puta čule pitanje: “Zašto još nisi rodila?”. One imaju dobre razloge za to i podijelile su ih sa svim znatiželjnicima.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

– Na ženama je veliki pritisak da moraju biti majke, a ako nisu, tretiraju ih kao ‘oštećenu robu’. Možda moja uloga na ovome svijetu nije da budem majka, možda sam predodređena za neke druge stvari – rekla je glumica u intervjuu za InStyle.

Oprah Winfrey

Foto: Mark Metcalfe/Getty Images
– Da imam djecu, vjerovatno bi me mrzili ili bi u nekom showu sličnom mome pričali kako su tužni jer mama nije imala vremena za njih zbog karijere. Zbog karijere bi djeca bila na drugom mjestu – priznala je.

Kim Cattrall

Kim Cattrall (Foto: Francois Durand/Getty Images)

– Volim djecu, ali ne volim s njima provoditi puno vremena. Slatki su i dragi, no onda dobijem glavobolju… Biti biološka majka – to nije iskustvo koje ću doživjeti u ovom životu – priznala je jednom glumica.

Helen Mirren

– To nije bila moja sudbina. Mislila sam da jest i čekala sam, no nikada se nije dogodilo. Nije me briga što drugi misle. Poznavala sam jednog starog čovjeka koji je uvijek pitao: ‘Nemaš djece? Pa šta čekaš, baci se na posao!’. Neću, j**i se!, rekla sam mu – ispričala je 2013. godine za Daily Mail.

Renee Zellweger

Renee Zellweger (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

– Majčinstvo mi nikada nije bila ambicija i ne razmišljam na taj način. Nisam planirala da ću sa 19 godina napraviti nešto, a do 25. godine nešto drugo. Stvari dolaze same od sebe, a ja živim dan po dan – priznala je glumica u jednom intervjuu.

Cameron Diaz

– Živimo u društvu u kojem većina ima djecu pa očekuje od svih ostalih da imaju djecu. Postoji kultura u kojoj ljudi smatraju: ‘Slavni su kao i svi ostali. Ja imam djecu – zašto ih ona nema?’ Ali neću nešto učiniti samo zato što se to očekuje od mene – ako se porodica dogodi, dogodit će se – izjavila je 2014. godine za Esquire.

Kylie Minogue

Foto: Instagram/@kylieminogue

– Nikad nisam imala osjećaj da sam stvorena za život u predgrađu i konvencionalan brak – priznala je pjevačica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti